Tenhle koláč pobláznil celý svět. Právem! K jeho ‚upečení‘ nemusíte zapínat troubu, bude vám stačit plotýnka a nepřilnavá pánev. Ušpiníte minimum nádobí a potřebovat budete jenom hrstku surovin, které pravděpodobně máte běžně doma. Karamelizovaným banánům a vláčnému čokoládovému těstu chybí k dokonalosti už jenom čepice čerstvě ušlehané šlehačky.
Suroviny
Na těsto
K podávání
Na 1 porci
- Energie 61798 kcal
- Bílkoviny 40 g
- Sacharidy 15211 g
- Tuky 84 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/1

Recept je z vydání:
Apetit 2024/1
Vykročte s lednovým Apetitem, který vychází už 14. 12., do nového roku plní inspirace a optimismu. První číslo roku 2024 vám s tím díky chutným receptům a zajímavým článkům jistě pomůže. Těšit se můžete na výživné recepty s luštěninami, rychlé večeře na zahřátí nebo inspiraci na zimní nedělní oběd. Spolu s celou redakcí můžete stylově a s noblesou oslavit Silvestr. Alkohol tentokrát nerozlijeme do sklenic, ale využijeme při vaření a pečení. Pokud vám chybí za okny mrazivá zimní pohádka, přeneste se do ní prostřednictvím nádherných zmrzlinových dezertů. Helena Fléglová se tentokrát ve své Cukrářské akademii bude věnovat korpusům. V lednovém Apetitu najdete také přehledný rejstřík všech receptů roku 2023. Apetit, napsáno s chutí.