Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 45 min
4,0 (62x)
7. 1. 2025
Obrácený banánový koláč z pánve
Apetit
Obrácený banánový koláč z pánve
Apetit


Velmi snadné
< 45 min
4,0 (62x)

Tenhle koláč pobláznil celý svět. Právem! K jeho ‚upečení‘ nemusíte zapínat troubu, bude vám stačit plotýnka a nepřilnavá pánev. Ušpiníte minimum nádobí a potřebovat budete jenom hrstku surovin, které pravděpodobně máte běžně doma. Karamelizovaným banánům a vláčnému čokoládovému těstu chybí k dokonalosti už jenom čepice čerstvě ušlehané šlehačky.


Nezhasínat obrazovku
Na 1 koláč o průměru 25 cm
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 koláč o průměru 25 cm

Na těsto

K podávání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 61798 kcal
  • Bílkoviny 40 g
  • Sacharidy 15211 g
  • Tuky 84 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/1

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,0/5

Hodnocení receptu

4,0/5
(62 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/1

Vykročte s lednovým Apetitem, který vychází už 14. 12., do nového roku plní inspirace a optimismu. První číslo roku 2024 vám s tím díky chutným receptům a zajímavým článkům jistě pomůže. Těšit se můžete na výživné recepty s luštěninami, rychlé večeře na zahřátí nebo inspiraci na zimní nedělní oběd. Spolu s celou redakcí můžete stylově a s noblesou oslavit Silvestr. Alkohol tentokrát nerozlijeme do sklenic, ale využijeme při vaření a pečení. Pokud vám chybí za okny mrazivá zimní pohádka, přeneste se do ní prostřednictvím nádherných zmrzlinových dezertů. Helena Fléglová se tentokrát ve své Cukrářské akademii bude věnovat korpusům. V lednovém Apetitu najdete také přehledný rejstřík všech receptů roku 2023. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

shutterstock_2477343307.webp

Dáváte máslo do lednice? Jeden jednoduchý trik zajistí, že bude roztíratelné a čerstvé týdny!

Máslo je nenahraditelným zlatým pokladem každé kuchyně. Bez něho si jen těžko představíme vaření, pečení nebo třeba zdánlivě obyčejnou snídani. Má však jednu nevýhodu – jeho trvanlivost je omezená, navíc nevydrží mimo lednici. Nebo ano? Naštěstí existuje několik osvědčených způsobů, jak jeho čerstvost prodloužit a mít ho po ruce vždy v té nejlepší kondici.