Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
4,5 (151x)
18. 7. 2014
Kulajda
Apetit
Kulajda
Apetit


Velmi snadné
< 30 min
4,5 (151x)

Tradiční polévka s houbami, kulajda, je dost vydatná, aby posloužila jako samostatný chod – třeba k večeři. Nejlépe chutná s liškami, ale klidně použijte i hříbky. Neexistuje univerzální recept; co rodina, to jiná verze. V polévce ale nesmějí chybět brambory, houby, smetana a vejce, případně kopr. 


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 303.75 kcal
  • Bílkoviny 9.75 g
  • Sacharidy 29.5 g
  • Tuky 15.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(151 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Veronika Koubová
09.06.2015 10:52

Vynikající! snědli jsme ji na posezení :)

Petra Rozbořilová
24.02.2010 06:55
Tenhle recept stojí opravdu za to. Je výborná.
  profile image
Kateřina
27.10.2008 16:12
U nás se Kulajda nikdy nevařila, dělávali jsme jen klasickou houbovku. Takže nevím, jaké verze je "ta správná" ale tento recept byl s čerstvým koprem naprosto vynikající.
  profile image
ukuru
09.06.2008 12:17
Když se tam dá ještě kopr a vejce, je to podle mě koprovka s houbama a ne kulajda. Tu dělám jen houby, brambory, zakys smetana a zahuštěné a je to dokonalé i takhle jednoduše.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/5

Květen 2006