Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 75 min
4,3 (256x)
6. 2. 2017
Jogurtová bábovka
Apetit
Jogurtová bábovka
Apetit


Snadné
< 75 min
4,3 (256x)

Hledáte recept na klasickou bábovku, ovšem žádnou ‚dusivku‘? Tady je! Nadýchaná, vláčná – jedním slovem božská jogurtová bábovka! Tato jogurtová bábovka patří mezi naše oblíbenkyně a recept na ní si rozhodně uložte, protože vám garantujeme, že ji nepečete naposled.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Na 1 bábovku
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 bábovku

Na polevu

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 6736 kcal
  • Bílkoviny 185 g
  • Sacharidy 827 g
  • Tuky 283 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2014/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(256 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Michal Brvl profile image
Michal Brvl
09.05.2023 12:59
Tento recept jsem si vybral, protože se v komentářích psalo, že je to špatný recept. Pro mě to byla prostě výzva! Musím říct, že jsem z receptu docela nadšený, je to pěkná nadýchaná a vláčná hmota. Recept jsem si mírně upravil. Nejprve jsem musel vypočítat správné množství do mé formy na babovku, protože do mé formy se vejde maximálně 1 kg těsta. Za druhé jsem chtěl mramorovanou verzi, takže jsem do 40 % těsta dal lžíci kakaového prášku a 2 lžíce kávy, která mi zbyla na dně šálku. Použil jsem ovocný jogurt, který byl po datu spotřeby. A nakonec jsem si pohrál s moukou, požil jsem 22 % mandlové mouky (z celkové hmotnosti mouky), 39 % hladké špaldové mouky (z celkové hmotnosti mouky), 39 % pšeničné celozrnné mouky (z celkové hmotnosti mouky). Výsledkem je krásná voňavá bábovka. Je důležité krásně vyšlehat nejprve máslo s cukrem, a pak do nej postupně zašlehávat žloutek po žloutlu. Tento recept doporucuji !
Veronika M profile image
Veronika M
15.01.2021 19:55

Zklamání. Škoda, že jsem si nepřečetla komentáře dříve. Mastná, těžká, i přes celý prášek do pečiva sedí dole, protože toho tuku je prostě moc. Takže můj tip pro ty, kteří se do této bábovky pustí. Uberte tak polovinu tuku a bude to ok. Bábovka vypadá jako nedopečená, jak je mastná. Je mi líto vyhodit šest bio vajíček a čtvrt kila másla, jinak by asi letěla.

Daniela T profile image
Daniela T
18.03.2020 09:03

Veliká škoda surovin! Celé máslo, 6 vajec, bezmála půl kilo řeckého jogurtu a výsledek je bídný. Mám stejnou zkušenost jako paní KH, mastné, zdrclé. Bábovky peču velmi často...takže bych to neprikladala začátečnické chybě.

Martina Kojzarová
20.03.2020 10:05

Dobrý den, Danielo,
moc nás mrzí, že se bábovka nepovedla! Sami jsme podobné zklamání zažili nesčetněkrát, takže ten pocit zmaru důvěrně známe a naprosto chápeme :-(. Surovin i promarněného času by byla škoda vždy a za všech okolností, ale v situaci, ve které se teď všichni nacházíme, je to ještě horší :-(. Rozhodně bychom to nesváděli na začátečnickou chybu. Ale úspěch pečení vždy závisí na mnoha faktorech (a to nejen těch lidských) a občas se okolnosti sejdou tak, že neštěstí je na světě, ani nevíme jak. Z hodnocení receptu je zřejmé, že tahle bábovka je velmi oblíbená. I v redakci na ní kolegyně nedají dopustit. Ale i ten nejzaručenější recept, který vyšel tisíckrát předtím, občas bohužel zklame. Mrzí nás, že jste si tohohle "Černého Petra" vytáhla zrovna vy. Je nám jasné, že to není velká útěcha. Chápeme, že do tohoto receptu už se asi znovu pouštět nebudete, ale pokud chcete vyzkoušet jiný, zkuste se podívat třeba do našeho bábovkového výběru https://www.apetitonline.cz/menu/20x-dokonala-babovka. Snad tam najdete tu svou nej.

S přáním pevného zdraví,
redakce Apetitu

Zuzana Brahová profile image
Zuzana Brahová
04.08.2015 19:24

Výborná vláčná bábovka, měla veliký úspěch! :-)

Lucie Hradková profile image
Lucie Hradková
18.06.2018 17:15

Přesně tak, povedla se. Jogurtové mám moc ráda, dobrá je i kefírová.

K H profile image
K H
20.06.2015 15:27

Veliké zklamání, bábovka byla dle receptu neskutečně tuhá, tak jsem přidala mléko. Ve výsledku moc kypřicího prášku bábovku srazilo. Chuťově také nic moc, prášek padá na jazyk a je hodně mastná. Víckrát zkoušet již nebudu.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2014/5

Je nám 10 letParty ve velkém styluMakronkový dortPiškotové těstoJogurtové pohlazení