Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 120 min
4,4 (129x)
18. 7. 2014
Jidáše
Apetit
Jidáše
Apetit


Snadné
< 120 min
4,4 (129x)

Velikonoční jidáše vám provoní celou kuchyň. Můžete si je dát jen tak nebo pokapané medem. Dříve pekly na Zelený čtvrtek; jejich tvar symbolizuje provaz, na kterém se Jidáš oběsil. Tradovalo se, že kdo jidáše sní za svítání, bude po zbytek roku zdráv. A protože jsme dost pověrčiví, recept na jidáše s vámi sdílíme s dostatečným předstihem.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
25 kusů
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

25 kusů
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 193.24 kcal
  • Bílkoviny 5.24 g
  • Sacharidy 19.88 g
  • Tuky 9.8 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(129 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Zuzana Čočková profile image
Zuzana Čočková
03.04.2010 18:18
Na chuť jsou úplně výborné. Jsou to moje první jidášky a i když jsem je dělala na bílou sobotu a ne na zelený čtvrtek, tak myslím, že do pondělí asi nevydrží. Na to, že jsem dělala svoje úplně první kynuté těsto, tak se mi povedly. Akorát jsem si přivodila mozol při mísení těsta. Ale co, Pán Ježíš taky trpěl.. :o) Takže vřele doporučuju.. ;o)
  profile image
Alena
04.09.2007 20:46
Recept se nachází v č.4/06, str.60
  profile image
Renata
04.04.2007 16:58
z těsta je lepší vyválet plát, posypat ořechy, rozinkami a cukrem, poté smotat a rozkrájet na "šneky", potřít vejcem a upéct-vynikající!!
  profile image
Adélka
25.02.2008 22:28
Ale u Velikonočního jde spíše o tradici..A nejsem si jistá zda měl Jidáš před 2 tisíciletími něco společného se šneky..:-)

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/4

Duben 2006