Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 75 min
4,5 (366x)
24. 3. 2016
Tvarohový mazanec
Apetit
Tvarohový mazanec
Apetit


Snadné
< 75 min
4,5 (366x)

Nekynutý tvarohový mazanec je skvělou volbou, pokud si netroufáte na kynuté těsto nebo pokud ho před Velikonoci pečete na poslední chvíli. Díky tvarohu je velikonoční mazanec krásně vláčný a přitom nadýchaný. Po rozkrojení vás okouzlí mozaika z rozinek a sekaných mandlí.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
na 1 větší nebo 2 menší bochánky
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

na 1 větší nebo 2 menší bochánky
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 5169 kcal
  • Bílkoviny 156 g
  • Sacharidy 674 g
  • Tuky 181 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2012/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(366 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Charlotte Char profile image
Charlotte Char
23.04.2019 02:39

Moc dobrý. Dala jsem jen polovinu cukru (nemám ráda příliš sladké), přidala více rozinek a mandlí + citrónovou kůru. Příště přidám i špetku soli.

Marie Rothová profile image
Marie Rothová
20.04.2019 07:28

Super recept, dala jsem na radu v komentáři jen 150gcukru, pomerančovou kůru, vlazske ořechy rozinky a mandle a opravdu moooc dobré.

Iva Homolkova profile image
Iva Homolkova
15.04.2019 11:46

Rychlé, jednoduché a skvělé. Mazenec je nadýchaný a vláčný. Dělala jsem z poloviční dávky a vyšel mi krásný mazanec tak akorát :-)

Eva K profile image
Eva K
07.04.2019 16:22

Skvělý recept. Doporučuji trochu méně cukru. Přidala jsem krom rozinek brusinky a rakytník + trochu citronové kůry. Výsledek úžasný. Není potřeba hnětení bochánků, stačí pomocí stěrky přendat na pečící papír.

Iva Caklová profile image
Iva Caklová
04.04.2015 20:10

Snadné, rychlé a výborné. Ani není poznat, že není kynutý..

Martina Metlická profile image
Martina Metlická
04.04.2015 17:37

miluju klasický mazanec, ale tahle tvarohová varianta taktéž nemá chybu, navíc je bez kynutí, díky za recept! :)

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2012/4

Sladké VelikonoceVelké vajíčkové hodySekanina aneb jarní nářez