Nekynutý tvarohový mazanec je skvělou volbou, pokud si netroufáte na kynuté těsto nebo pokud ho před Velikonoci pečete na poslední chvíli. Díky tvarohu je velikonoční mazanec krásně vláčný a přitom nadýchaný. Po rozkrojení vás okouzlí mozaika z rozinek a sekaných mandlí.
Videorecept
na 1 větší nebo 2 menší bochánky
Suroviny
na 1 větší nebo 2 menší bochánky
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na recept
- Energie 5169 kcal
- Bílkoviny 156 g
- Sacharidy 674 g
- Tuky 181 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2012/4
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,5/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2012/4
Sladké VelikonoceVelké vajíčkové hodySekanina aneb jarní nářez
Komentáře
Moc dobrý. Dala jsem jen polovinu cukru (nemám ráda příliš sladké), přidala více rozinek a mandlí + citrónovou kůru. Příště přidám i špetku soli.
Super recept, dala jsem na radu v komentáři jen 150gcukru, pomerančovou kůru, vlazske ořechy rozinky a mandle a opravdu moooc dobré.
Rychlé, jednoduché a skvělé. Mazenec je nadýchaný a vláčný. Dělala jsem z poloviční dávky a vyšel mi krásný mazanec tak akorát :-)
Skvělý recept. Doporučuji trochu méně cukru. Přidala jsem krom rozinek brusinky a rakytník + trochu citronové kůry. Výsledek úžasný. Není potřeba hnětení bochánků, stačí pomocí stěrky přendat na pečící papír.
Snadné, rychlé a výborné. Ani není poznat, že není kynutý..
miluju klasický mazanec, ale tahle tvarohová varianta taktéž nemá chybu, navíc je bez kynutí, díky za recept! :)