Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
4,4 (318x)
3. 4. 2018
Velikonoční beránek
Apetit
Velikonoční beránek
Apetit


Snadné
< 60 min
4,4 (318x)

Velikonoční beránek už tradičně patří k oslavám svátků jara. Můžete ho upéct v mnoha obměnách, z třeného, piškotového, šlehačkového, ba i tvarohového těsta… ale ať jsme zkoušeli, jak jsme zkoušeli, tento recept na beránka je za nás skutečně ten nejlepší.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Na 1 beránka
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 beránka
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 4175 kcal
  • Bílkoviny 120 g
  • Sacharidy 725 g
  • Tuky 80 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(318 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Zuzana Lhotová profile image
Zuzana Lhotová
02.04.2018 09:42

Perfektní recept i pro začátečníka jako jsem já :-)

Marcela Svobodová profile image
Marcela Svobodová
02.04.2018 08:41

Tak za naší rodinu dávám receptu všech pět hvězdiček.Polila jsem ho ještě čokoládovou polevou a děti ozdobily lentilkami.Beránek šel krásně vyklopit a chutná výborně.

Alexandra Meďveďová profile image
Alexandra Meďveďová
30.03.2018 08:07

Dobrý deň, tento recept poznám kde dokonca dávam na 5 vajec 42 dkg múky, ale určite chýba v popise 250 ml smotany na šľahanie.

Marta Halfarová
18.03.2018 14:44

České slovo rozinka pochází z němčiny Rosine, kam přešlo z francouzského raisin, což znamená (suchý) hrozen. Původ je v latinském racēmus, což znamená zrno, hrozen. Název hrozinky vznikl v české lidové etymologii přikloněním ke slovu hrozen již dávno. Podle současných pravidel pravopisu jsou však obě možnosti pravopisně správné...a ten beránek bude určitě skvělý .-)

Marcela Šolínová
14.04.2017 15:40

Děkuji za super recept, peču beránka už léta, ale tento šel opravdu dobře vyklopit, těsta bylo hodně, takže dost i do mé historické formy, trik s vychladnutím ve formě jsem zkusila poprvé, a povedlo se! Tak snad bude i chutnat!

  profile image
kicova
19.04.2010 20:05
Dělala jsem beránka letos poprvé, tak jsem na něj byla dost zvědavá. Povedl se nádherně, ani kousek se z něj neodlomil, záda měl krásně vyklenutá a z formy jsem jej dostala velmi snadno. Navíc mi velmi chutnal! Jediný háček byl v tom, že jsem jej musela sníst sama, na manžela je toto těsto příliš suché, takže další roky budu muset vyzkoušet nějakou "mokřejší" variantu :-)
  profile image
perrillo
11.04.2009 22:36
Nezkoušel jste někdo přidat do těsta kakao? chtěla bych černouška a nevim jestli můžu použít tenhle recept a kakao si přidat nebo radši najít speciální už s kakaem

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/4

Duben 2005

Související články

makový závin

Velikonoční hostina s velkou parádou

Naše jarní menu a výzdoba je důvod, proč pozvat rodinu či přátele na sváteční oběd. Díky podrobným postupům a receptům zvládnou kompletní přípravu i začátečníci. A hosté budou nadšeni!