„Tenhle recept na mandlový mazanec vychází z prvorepublikové knihy Praktická hospodyňka a postupně ho vylepšuju pod vlivem novějších kuchařek,“ říká redaktorka Stáňa Moravcová. Nadýchaný máslový mazanec je tradiční velikonoční moučník, a když vám náhodou kousek staršího mazance zbude, připravte z něj luxusní žemlovku. Recept na ten nejlepší mazanec má jistě každá rodina, avšak tento prvorepublikový rozhodně také stojí za vyzkoušení.
Suroviny
Na recept
- Energie 5564 kcal
- Bílkoviny 160 g
- Sacharidy 550 g
- Tuky 299 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2011/4
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2011/4
Vítáme jaroVelikonoceDokonalá vejcePestrobarevné poháry