Hrstková polévka je nenápadná lidová klasika, která nezklame. Luštěniny i obiloviny v ní můžete různě obměňovat. My jsme na náš recept použili loupaný hrách a drobné bílé fazole, aby byla polévka stravitelnější. Všechny sypké suroviny budete navíc odměřovat na hrsti, odpadne tedy zdlouhavé vážení. Hrstková polévka je také senzační způsob, jak využít zbylé luštěniny, rýži nebo jinou obilninu z oběda.
Suroviny
Na 1 porci
- Energie 377.5 kcal
- Bílkoviny 17.5 g
- Sacharidy 47 g
- Tuky 11.25 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/10
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2020/10
Říjnové číslo, které vychází 16. 9., je tradičně věnováno především milované české kuchyni. Naučte se uvařit domácí povidla a upéct ořechovou bábovku, kynuté koláče nebo jablečné řezy tak dobře, jako to uměly naše babičky! Nebo rodinu překvapte neotřelým českým menu s tou správnou špetkou nostalgie. Pokud se ovšem chcete blýsknout a vyrazit všem dech, šéfkuchař Radek Hasman vás krok za krokem provede přípravou kachny s červeným zelím, jablkovým pyré a polentou. Nechybí ani inspirace na rychlé večeře, které stihnete připravit i po návratu z práce. Jejich společným jmenovatelem jsou tentokrát tolik populární brambory. Těšit se můžete i na ochutnávku z naší nové kuchařky Polévka je grunt, která vyjde na konci září. Apetit, napsáno s chutí.