Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 90 min
4,3 (645x)
19. 9. 2015
Babiččina sekaná
Apetit
Babiččina sekaná
Apetit


Snadné
< 90 min
4,3 (645x)

Sekaná pečeně z mletého masa je zdánlivě obyčejné, prosté jídlo. Poctivá domácí sekaná jako od babičky je ovšem daleko víc. Když ji navíc zabalíte do slaniny, pozvednete ji na pokrm de luxe. S naším receptem a tipy se vám vždy povede na výbornou – bude voňavá, šťavnatá a nikdy nepraskne. Podávejte ji s bramborovou kaší a nakládanou okurkou nebo brambory maštěnými máslem.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Pro 6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6 osob

K podávání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1868.33 kcal
  • Bílkoviny 71.67 g
  • Sacharidy 22.67 g
  • Tuky 166.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(645 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Tomáš Jirgl profile image
Tomáš Jirgl
21.11.2020 11:46

Recept jsem připravil ze 400 gramů masa a jedné velké cibule a bylo to úplně v pohodě. Akorát bez slaniny.

Miluše Truksová
01.09.2017 14:34

Sekanou jsem dělala poprvé a byla výborná.
Přidala jsem ještě nastrouhanou mrkev a dala min strouhanky.
Krásně držela,nepraskla a to bez přidání mléka,nebo čehokoliv navíc.
DOPORUCUJU!!!

Vladimír Černý profile image
Vladimír Černý
27.08.2017 16:47

Zkoušel jsem to, ale na můj vkus příliš mnoho cibule. Klidně by stačila polovina z uváděného množství. Sekaná byla spíše cibulová. :)

Věra Kacerovská profile image
Věra Kacerovská
18.09.2015 16:47

Sekaná vypadá luxusně, určitě vyzkouším.
Jsem ale v šoku když čtu první komentáře na špatný obrázek - 01/2009 a opravili jste 09/2015????To je teda fofr. To se vlastně divím, že jste se k tomu ještě vrátili. :-)

Miroslava Žovincová profile image
Miroslava Žovincová
21.05.2009 19:01
Právě baštím moji první sekanou, připravenou podle tohoto receptu, a hned jak ji dobaštím - tedy až poté, co si minimálně jednou přidám, si ji zapíšu do kuchařky. Udělala jsem k ní rajskou a ohřála knedlík a je to vážně bájo!!! Jsem zvědavá, co na ni řekne přítel, až se vrátí z roboty. Do rajské mu jogurtem načrtnu srdíčko a uvidíme, co bude... ;o) PS: Příště dám více soli, pepře a česneku, ať to má větší grády!
  profile image
lency
19.01.2009 13:32
Trošku Vám zde nesedí obrázek k receptu...vypadá to spíše jako kuře na paprice nežli babičina sekaná .-) Každopádně jsem chtěla znát názory čtenářů, kteří recept zkoušeli... a nic jsem zde nenalezla :-( Sekanou jsem dle Vašeho receptu zkoušela o víkendu a výsledek byl vynikající! Teplá i studená = výborná. Jedinou výtkou by bylo na můj vkus příliš mnoho cibule v receptu, stačila by jedna malá až střední cibulka.
Pavla Večeřová profile image
Pavla Večeřová
20.01.2009 12:24
Taky mi obrázek nesedí. Tuto sekanou už dělám podle receptu delší dobu a po každé sklidí úspěch.
Jana Kopřivová
03.09.2015 09:35

Dobrý den, děkujeme za upozornění, obrázek jsme vyměnili. Teď už je to opravdu sekaná. :)

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/10

Říjen 2007

Související články

sekaná

Sekaná 4× jinak

„Pryč s nudou! Stačí obměnit pár surovin, a vaše sekaná může být ode dneška pokaždé jiná, a přitom vždycky skvostná,“ říká redaktorka časopisu Apetit Katka Švejdová, která ráda hostí přátele na své chalupě a se sekanou vždycky sklízí úspěch.