Sekaná pečeně z mletého masa je zdánlivě obyčejné, prosté jídlo. Poctivá domácí sekaná jako od babičky je ovšem daleko víc. Když ji navíc zabalíte do slaniny, pozvednete ji na pokrm de luxe. S naším receptem a tipy se vám vždy povede na výbornou – bude voňavá, šťavnatá a nikdy nepraskne. Podávejte ji s bramborovou kaší a nakládanou okurkou nebo brambory maštěnými máslem.
Videorecept
Suroviny
K podávání
Na 1 porci
- Energie 1868.33 kcal
- Bílkoviny 71.67 g
- Sacharidy 22.67 g
- Tuky 166.5 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/10
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2007/10
Říjen 2007
Komentáře
Recept jsem připravil ze 400 gramů masa a jedné velké cibule a bylo to úplně v pohodě. Akorát bez slaniny.
Sekanou jsem dělala poprvé a byla výborná.
Přidala jsem ještě nastrouhanou mrkev a dala min strouhanky.
Krásně držela,nepraskla a to bez přidání mléka,nebo čehokoliv navíc.
DOPORUCUJU!!!
Zkoušel jsem to, ale na můj vkus příliš mnoho cibule. Klidně by stačila polovina z uváděného množství. Sekaná byla spíše cibulová. :)
Sekaná vypadá luxusně, určitě vyzkouším.
Jsem ale v šoku když čtu první komentáře na špatný obrázek - 01/2009 a opravili jste 09/2015????To je teda fofr. To se vlastně divím, že jste se k tomu ještě vrátili. :-)
Dobrý den, děkujeme za upozornění, obrázek jsme vyměnili. Teď už je to opravdu sekaná. :)