Horkou sekanou s výpekem můžete jíst rovnou z misek lžící, když zchladne, dá se krájet a podávat jako obyčejně.
Suroviny
Na recept
- Energie 2801 kcal
- Bílkoviny 175 g
- Sacharidy 155 g
- Tuky 154 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/2
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2019/2
Za dveřmi je masopust a s ním i zabijačkové hody. Nemáte-li možnost ani chuť zpracovávat doma celé prase, v únorovém čísle Apetitu najdete recepty na zabijačkové pochoutky ze surovin, které si běžně koupíte v řeznictví. Pokud vepřovému příliš neholdujete, ale přesto byste si v chladném počasí dali rádi něco pořádného, vyzkoušejte jednu ze sytých polévek, která bohatě poslouží i jako hlavní chod. Další inspiraci pro vydatná jídla jsme našli u alpských horalů, protože polévka, špecle i toust jsou vždycky lepší se spoustou sýra! Jestli už vás zima unavuje, zažeňte ji jedním z voňavých jídel oplývajících Tisícem a jednou chutí Orientu. Anebo se vrhněte do růžového opojení s pěti sladce zamilovanými dezerty. Apetit, napsáno s chutí.
Komentáře
Dobrý den, zelí má být syrové hlávkové, nebo sterilované či kysané? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, paní Nestávalová,
do receptu patří hlávkové zelí, už jsme údaj doplnili. Moc děkujeme za upozornění.
Přejeme krásný den,
redakce Apetitu