Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 75 min
4,2 (67x)
8. 2. 2017
Záhorácký závitek
Apetit
Záhorácký závitek
Apetit


Snadné
< 75 min
4,2 (67x)

Vepřové, uzené a zelí – zaručená trojkombinace, na které si vždy pochutnáte. Záhorácký závitek milujeme se šťouchanými bramborami, ale podávat je můžete i s knedlíkem nebo rýží. Jestli jste závitky s kysaným zelím a slaninou nikdy neochutnali, teď je ten pravý čas. Podle našeho receptu na záhorácké závitky je zvládnete uvařit raz dva.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Pro 4-6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4-6 osob

Na brambory

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 4974 kcal
  • Bílkoviny 275 g
  • Sacharidy 302 g
  • Tuky 287 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Kateřina Švejdová & Václav Frič, z vydání Apetit 2013/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(67 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2013/5

Jídla z pánve wokNejlepší halušky s brynzou7x chřestSvatba ve vlastní režiiSnadné dezerty z plechu

Související články

Záhorácký závitek

Záhorácký závitek se šťouchanými brambory: Trumfne slovenská klasika českou svíčkovou či španělského ptáčka?

Na první pohled možná připomíná klasického španělského ptáčka, ve skutečnosti jde ale o specialitu ze Slovenska, v níž se kysané zelí skvěle doplňuje s křehkým masem a bramborovou přílohou. Záhorácký závitek s brambory patří mezi jídla, která zasytí, vypadají svátečně a zároveň nejsou nijak složitá. S minimem surovin a nenáročným postupem vznikne pokrm, jež potěší každého, kdo má rád tradiční chutě.