Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
4,6 (865x)
5. 4. 2018
Vydatné chilli con carne recept Apetit
Apetit
Vydatné chilli con carne
Apetit


Snadné
< 60 min
4,6 (865x)

Vydatné chilli con carne s masem, fazolemi a špetkou čokolády. Snadný recept plný chuti, hotový za 60 minut.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Pro 4–6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 526 kcal
  • Bílkoviny 41.75 g
  • Sacharidy 40.5 g
  • Tuky 18.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2005/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,6/5

Hodnocení receptu

4,6/5
(865 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Jitka Tylčeová profile image
Jitka Tylčeová
18.03.2019 14:38

Tento recept dělám dlouhé roky z časopisu Apetit a je to stálice našeho jídelníčku. Nevím, proč ale došlo ke změně v receptu. V časopisu je uvedena 1 lžíce drceného kmínu a tady je 1 lžíce římského kmínu. Ten posunuje toto výborné jídlo spíš do Asie než do Texasu. Proč došlo ke změně v receptu?

Lucie Velek
19.03.2019 12:39

Máte pravdu, že ve vydání z roku 2005 je uveden kmín místo římského kmínu. Je to patrně kvůli tomu, že v raných vydáních Apetitu jsme recepty mírně upravovali, aby se více blížily českým chutím, a při psaní receptu byla také důležitá i tehdejší dostupnost surovin. Dnes je římský kmín běžnou surovinou, dostupnou v každé samoobsluze, když jsme opravovali starší recepty, nebyl už tedy důvod nahrazovat římský kmín naším běžným kmínem. Ale do receptu na chili con carne v originální verzi opravdu patří kmín římský – obecně se ve světě používá mnohem hojněji než náš kmín (dokonce jsem se setkala s cizinci, kteří náš kmín pokládali za naprosto nezvyklé, exotické koření, zatímco římský kmín znali a používali běžně).

Vlaďka Vrbová profile image
Vlaďka Vrbová
15.10.2014 18:24

Tento recept jsem objevila cca před třemi lety a hned se z něj stalo nejoblíbenější rodinné jídlo! recept jsem ale ztratila a až do teď jsem zkoušela podobné varianty, ale tohle je prostě nejlepší:) díky moc autorovi

martin kuhn profile image
martin kuhn
29.09.2014 08:12

no chybí tam mrkev, celer ř.,skořice, č.koriandr, balsamico, k chilli bych přidal trochu chipotle a na závěr kousek zakysky, ale jinak je to vcelku ok...

  profile image
anele
09.03.2009 15:35
Cakala som viac. Ale je to jedlo, ktore vyhovuje aj zasadam delenej stravy. Vsetkym chutilo ale nie az tak moc, ako som podla diskusie ocakavala.
Lucie Vaníčková
29.12.2008 10:12
Opravdu úžasné...:-)
  profile image
Amenarhas
18.10.2008 21:01
Já ho vařila pro cca 40 lidí (nejsem troškař..:)) na oslavu a bylo úžasné! Skoro všichni si šli pro přídavek a už nebylo...:)
  profile image
renski
03.07.2008 12:58
Ja to znam uz hodne dlouho z anglie, ale jenom omacku, dnes jsem si to poprve udelala sama a pridala jsem do toho trochu kokosoveho mleka, je to vyyyyyyborneeeeee....jo jinak, cesky chleba ble ble k tomu je dobra opravdu ryze nebo Tortila, take muze byt i indicky chleb..
  profile image
Janička
28.02.2008 14:31
Mám jedno malé doporučení, úplně nejvíc nám s přítelem chutná rýže od Vitany...teď už se pro mne bohužel dělá ve varných sáčcích, které mi vyloženě vadí :-), takže z nich rýži pokaždé musím vysypat :-)...ta rýže je divoká- tedy od firmy Vitana jak už jsem napsala- je k tomuto jídlu opravdu báječná. Stačí dát do pečící misky stejně rýže jako vody navrch polozit tři tenké plátky másla...většinou plavou na vodě a rýži nezapomeňte osolit. Troubu nepředehřívám, ale máme elektrickou, takže rýži peču zhruba na 200 C cca 20-25 min, ale poznáte to podle toho, že je už voda odpařená! a navrchu rýže opečená. Rýže trošku křupe (ta opečená navrchu), ale stojí to za to, pokud Vám křupání vadí, odeberte si rýži ve spodu, ta je akorat. S rýží vařenou v hrnci se to nedá srovnat...to vůbec nedělám, pokud se nejedná např. o sushi. Doporučuji si takto připravit rýži i na rizoto. V hrnci se pak smísí např. se zeleninou (jarní cibulka, mrkev na kostičky) sušenými rajčaty, černými olivami...česnekem a majoránkou....ale to už záleží také na kuchaři/ce :-). Dobrou chuť!
  profile image
betty
16.12.2007 15:52
tenhle recept jsem dělala už mnohokrát a vždycky měl velký úspěch! jako vegetariánka místo masa používám sojový granulát ("mleté sojové maso") a jídlo je vynikající - někteří strávníci dokonce ani nepoznali, že v tom není maso:-)

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/11

Listopad 2005