Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
4,6 (130x)
22. 8. 2014
Tarte tatin - obrácený jablečný koláč
Apetit
Tarte tatin - obrácený jablečný koláč
Apetit


Snadné
< 60 min
4,6 (130x)

Obrácený jablečný koláč neboli Tarte Tatin vznikl ve Francii, a jak už to tak v gastronomii často bývá – díky chybě. Kdy jedna ze sester Tatinových, které vedly oblíbený francouzský hotel zapomněla při pečení koláče na těsto. Když to zjistila, jablka ve formě už byla rozpečená, přikryla je tedy těstem, koláč dopekla a obrátila. Karamelová chuť jablíček hosty okouzlila, a tak vznikl tento skvělý koláč, který si můžete připravit v mnoha obměnách.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Na 1 koláč
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 koláč

Na těsto

Na dokončení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 3240 kcal
  • Bílkoviny 34 g
  • Sacharidy 351 g
  • Tuky 180 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2013/8

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,6/5

Hodnocení receptu

4,6/5
(130 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2013/8

Letní zavařeninyDokonalý rib-eye steakOběd s vůní moře5 klasických dezertů z jablekJídla s chlebem

Související články

Žemlovka s jablky

Jablečná klasika: žemlovka, apple pie i hraběnčiny řezy

Letní jablka se díky své nakyslé chuti skvěle hodí do dezertů. Tady je pět světově proslulých jablečných dezertů a know-how od profíků, díky kterému budete mít štrúdl, hraběnčiny řezy, žemlovku, apple pie či tarte tatin tak dobré, že jste lepší nejedli!