Štěpánská hovězí pečeně rozhodně patří mezi klenoty české kuchyně a je jako stvořená pro nedělní nebo sváteční oběd. Ideálně podávaná s dušenou rýží nebo domácím kynutým knedlíkem. I když recept vyžaduje víc času, rozhodně na něm není nic složitého. Navíc hovězí váleček je dokonale libové maso. Při přípravě není potřeba z něj nic ořezávat nebo preparovat. Ocení ho zejména strávníci, kteří si drží linii, ale přesto si chtějí občas vychutnat tradiční českou kuchyni.
Suroviny
Na recept
- Energie 4319 kcal
- Bílkoviny 346 g
- Sacharidy 295 g
- Tuky 178 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2013/11
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2013/11
Čím se na podzim rozmazlit a zahřátSpeciality francouzské kuchyněHříšné karamelové dezertyZvěřinové hodyJedlé dárky s předstihem