Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 120 min
4,6 (62x)
19. 5. 2016
znojemska hovezi pecene
Apetit
Znojemská hovězí pečeně
Apetit


Snadné
> 120 min
4,6 (62x)

Znojemská hovězí pečeně nebo také znojemská omáčka na seznamu tradičních českých omáček rozhodně nesmí chybět. Znojemská s dušenou rýží nebo knedlíkem, připravená z kvalitních surovin vykouzlí na tváři každého strávníka blažený úsměv. Jestli i vám se sbíhají sliny, pak nabízíme recept, na kterém si pochutnáte.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 494.5 kcal
  • Bílkoviny 51.75 g
  • Sacharidy 16.25 g
  • Tuky 23.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2008/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,6/5

Hodnocení receptu

4,6/5
(62 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Veronika Hemelíková profile image
Veronika Hemelíková
03.05.2019 18:00

Dobrý den, prosím na kolik stupňů se má maso péct?

Lucie Velek
06.05.2019 12:10

Dobrý den, Veroniko, maso bychom připravovali v troubě předehřáté cca na 160 stupňů. Při této teplotě by se mělo pod pokličkou pomalu dusit. Čas od času bychom ho zkontrolovali a podlili. Kdyby ani po 1,5 hodině nebylo měkké, prodloužili bychom dobu dušení o 30 minut. Pokud nemáte nebo nechcete použít troubu, maso je možné i dusit v hrnci na sporáku, opět při střední teplotě. Obecně při pomalém pečení a dušení se dosahuje dobrých výsledků při nižších teplotách, ovšem je třeba počítat s tím, že se doba přípravy prodlouží.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2008/10

Říjen 2008