Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,3 (27x)
30. 8. 2016
Staročeská vepřová pečeně na zázvoru a pivě
Apetitonline.cz
Staročeská vepřová pečeně na zázvoru a pivě
Apetitonline.cz


Snadné
> 60 min
4,3 (27x)

Staročeská vepřová pečeně na zázvoru a pivě je pokladem našich prababiček. Maso můžete péci i pozvolna – když se připravuje při nižší teplotě, je ještě šťavnatější. Pivo mu dodá už v marinádě skvělý nádech, šťávu mírně zkaramelizuje a dodá jí vyrovnanou chuť.


Nezhasínat obrazovku
6
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

6
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 748.17 kcal
  • Bílkoviny 43.5 g
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 60.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(27 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
melounicka
04.01.2010 13:53
Maso připraveno přesně podle receptu se setkalo s velkým ohlasem a dožadováním přídavků:-)
  profile image
Tom
04.01.2008 07:22
Proboha, proč mám maso před vložením do pekáčku osušit a pak jej znovu polít marinádou? To mi nejde na rozum...
  profile image
Katka
01.02.2008 17:47
Maso se musí osušit, protože se před tím než ho "znovu" polijeme marinádou opéká. Když ho neosušíš, zbytečně se vystavíš riziku přismahnuté marinády - mimo jiné. Rozhodně to má své opdostatnění.
  profile image
Alena
02.09.2007 08:40
Recept se nachází v č.5/05, str.28

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/5

Květen 2005

Související články

pivo

Na stůl se nese… PIVO

Vychutnejte si náš národní nápoj v oroseném půllitru i na talíři! Pivní delikatesy jsme s pomocí expertů spárovali se špičkovými pivy z malých českých pivovarů tak, abyste si užili jejich dokonalou souhru.