Šneci z filo těsta se špenátem a fetou vás nadchnou svou jednoduchou přípravou a také praktičností. Díky muffinové formě upečete každou porci zvlášť, čímž vám odpadá složité porcování. Každý si pak vezme jen svou porci. Šneci se hodí jako sytá svačina do školy, do práce nebo chuťovka k vínu.
Porce
Suroviny
Porce
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/9
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2024/9
Se zářijovým číslem Apetitu si užijete naplno babí léto a začnete se připravovat na nový školní rok. Odbornice na výživu Karolína Fourová v rozhovoru prozradí, jaké jídlo chystat dětem (nejen) ke svačinám, na co si dávat pozor a s čím si naopak příliš nelámat hlavu. Se začátkem školního roku Apetit připravil nový seriál, který vás provede základy vaření. V prvním díle se věnujeme vybavení kuchyně: dozvíte se, co opravdu potřebujete, aby se vám dobře vařilo. Letošní září bude hodně křupavé, připravili jsme recepty z kukuřičných lupínků a vařili jsme také v horkovzdušné fritéze. Upekli jsme také dezerty plné ořechů a ovoce, které dozrává koncem léta. A protože se v září řeší problematika (ne)plýtvání, zaměřili jsme se na přílohy a vymysleli originální řešení, jak v nových jídlech zužitkovat zbylé těstoviny, brambory i bramborovou kaši nebo knedlíky. Babí léto si s námi užijete i na cestách. Tentokrát jsme se vypravili za vínem do Itálie a poradíme vám, jaká vinařství navštívit poblíž známého města Verona. A také jsme se zajímali o české lanýže. Apetit, napsáno s chutí