Přidání sádla k pečenému kuřeti je trikem, který na první pohled budí podezření, ale ve skutečnosti vede k neuvěřitelně šťavnatému výsledku. Rozhodně stojí za vyzkoušení. Brambory, kapustičky a salát z červeného zelí dovádí jídlo jako stvořené k nedělnímu obědu k absolutní dokonalosti.
Porce
Suroviny
Porce
Na salát
Na 1 porci
- Energie 660.67 kcal
- Bílkoviny 13.33 g
- Sacharidy 67.5 g
- Tuky 35.5 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/2
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2022/2
V únorovém Apetitu, který vychází 13. 1. 2022, jsme uctili tradice masopustními pochoutkami. Své zasloužené chvíle slávy se dočká vepřové sádlo i netradiční kousky vepřového masa jako je jazyk, ossobuco či vepřové uši. Myslíme ovšem i na ty, kteří masu neholdují, na zoubek se totiž podíváme nemasu, chlebovníku (jackfruitu) a seitanu. Potřebujete-li uprostřed zimy trochu rozpálit, vhod vám určitě přijde ochutnávka z pořádně pikantní Chilli kuchařky. Vaši duši pak určitě ukonejší a zahřejí teplé dezerty nebo vydatné polévky. Srdce se vám rozbuší u romantických večeří pro dva, které můžete nejdříve společně uvařit a pak sníst. Nekonečnou lásku můžete vyznat i sladkou tečkou ve velkém stylu – máme pro vás recepty hned na dva legendární dorty, Pavlovu a dort Pupp, nebo ořechové moučníky bez lepku. Pokud je na vás šeď zimy už příliš dlouhá, vyrazte s námi na skok do barevných tropů. Recepty plné exotického ovoce vám zaručeně doslova prozáří den. Apetit, napsáno s chutí.