Škvarková pomazánka nesmí během masopustu chybět na žádném stole. Parádu s ní ovšem uděláte i kdykoliv jindy během roku. Náš recept na škvarkovou pomazánku má dvě varianty. Záleží jen na vás, jakou si vyberete: pomazánka s Moravankou je pikantní, s Kunovjankou naopak jemná.
Videorecept
Suroviny
Na 1 porci
- Energie 432.17 kcal
- Bílkoviny 11.17 g
- Sacharidy 4 g
- Tuky 41.5 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/2
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2019/2
Za dveřmi je masopust a s ním i zabijačkové hody. Nemáte-li možnost ani chuť zpracovávat doma celé prase, v únorovém čísle Apetitu najdete recepty na zabijačkové pochoutky ze surovin, které si běžně koupíte v řeznictví. Pokud vepřovému příliš neholdujete, ale přesto byste si v chladném počasí dali rádi něco pořádného, vyzkoušejte jednu ze sytých polévek, která bohatě poslouží i jako hlavní chod. Další inspiraci pro vydatná jídla jsme našli u alpských horalů, protože polévka, špecle i toust jsou vždycky lepší se spoustou sýra! Jestli už vás zima unavuje, zažeňte ji jedním z voňavých jídel oplývajících Tisícem a jednou chutí Orientu. Anebo se vrhněte do růžového opojení s pěti sladce zamilovanými dezerty. Apetit, napsáno s chutí.