Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 10 min
4,0 (41x)
30. 1. 2020
Škvarková pomazánka
Apetit
Škvarková pomazánka
Apetit


Velmi snadné
< 10 min
4,0 (41x)

Škvarková pomazánka nesmí během masopustu chybět na žádném stole. Parádu s ní ovšem uděláte i kdykoliv jindy během roku. Náš recept na škvarkovou pomazánku má dvě varianty. Záleží jen na vás, jakou si vyberete: pomazánka s Moravankou je pikantní, s Kunovjankou naopak jemná.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Pro 6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 432.17 kcal
  • Bílkoviny 11.17 g
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 41.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,0/5

Hodnocení receptu

4,0/5
(41 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2019/2

Za dveřmi je masopust a s ním i zabijačkové hody. Nemáte-li možnost ani chuť zpracovávat doma celé prase, v únorovém čísle Apetitu najdete recepty na zabijačkové pochoutky ze surovin, které si běžně koupíte v řeznictví. Pokud vepřovému příliš neholdujete, ale přesto byste si v chladném počasí dali rádi něco pořádného, vyzkoušejte jednu ze sytých polévek, která bohatě poslouží i jako hlavní chod. Další inspiraci pro vydatná jídla jsme našli u alpských horalů, protože polévka, špecle i toust jsou vždycky lepší se spoustou sýra! Jestli už vás zima unavuje, zažeňte ji jedním z voňavých jídel oplývajících Tisícem a jednou chutí Orientu. Anebo se vrhněte do růžového opojení s pěti sladce zamilovanými dezerty. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Masopust

Masopust v České republice: Když masky tančí a stoly přetékají jitrnicemi, koblížky či škvarky

Fašank, ostatky, končiny, šibřinky či voračky – i to jsou některá označení pro masopust. Čas, kdy se české vesnice a města promění v rej masek, hudby a tance. Představte si barevné průvody, vůni čerstvých koblih a škvarků i radost, která prostupuje každým koutem. Masopust představuje návrat k tradicím, které propojují generace, a zároveň příležitost užít si dny plné smíchu, zábavy a výtečného jídla.