Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
4,4 (11x)
21. 1. 2020
Jelítka zapékaná s bramborami a vejci


Velmi snadné
> 60 min
4,4 (11x)

Pokud je pro vás jelítko příliš odvážná volba, použijte místo něj chorizo – nejlépe tu variantu, která vyžaduje tepelnou úpravu.


Nezhasínat obrazovku
Pro 2 osoby
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 2 osoby
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1768 kcal
  • Bílkoviny 77 g
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 114 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(11 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2019/2

Za dveřmi je masopust a s ním i zabijačkové hody. Nemáte-li možnost ani chuť zpracovávat doma celé prase, v únorovém čísle Apetitu najdete recepty na zabijačkové pochoutky ze surovin, které si běžně koupíte v řeznictví. Pokud vepřovému příliš neholdujete, ale přesto byste si v chladném počasí dali rádi něco pořádného, vyzkoušejte jednu ze sytých polévek, která bohatě poslouží i jako hlavní chod. Další inspiraci pro vydatná jídla jsme našli u alpských horalů, protože polévka, špecle i toust jsou vždycky lepší se spoustou sýra! Jestli už vás zima unavuje, zažeňte ji jedním z voňavých jídel oplývajících Tisícem a jednou chutí Orientu. Anebo se vrhněte do růžového opojení s pěti sladce zamilovanými dezerty. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Domácí zabíjačka: Jak probíhají tradiční české hody?

Bez pašíka se donedávna neobešlo žádné větší vesnické stavení. Zabíjačka byla očekávanou událostí, při které se scházeli nejen členové rodiny, ale i sousedé z nejbližšího okolí. Jak taková domácí zabíjačka probíhá? A které dobroty nesmí na poctivé zabíjačce chybět?