2019/2
11.01.2019
2019/2
11.01.2019
Obsah vydání
Za dveřmi je masopust a s ním i zabijačkové hody. Nemáte-li možnost ani chuť zpracovávat doma celé prase, v únorovém čísle Apetitu najdete recepty na zabijačkové pochoutky ze surovin, které si běžně koupíte v řeznictví. Pokud vepřovému příliš neholdujete, ale přesto byste si v chladném počasí dali rádi něco pořádného, vyzkoušejte jednu ze sytých polévek, která bohatě poslouží i jako hlavní chod. Další inspiraci pro vydatná jídla jsme našli u alpských horalů, protože polévka, špecle i toust jsou vždycky lepší se spoustou sýra!
Jestli už vás zima unavuje, zažeňte ji jedním z voňavých jídel oplývajících Tisícem a jednou chutí Orientu. Anebo se vrhněte do růžového opojení s pěti sladce zamilovanými dezerty.
Apetit, napsáno s chutí.
< 30 min
4,1
Smažená treska s medovo-harissovou omáčkou
< 20 min
5,0
Salát s opečeným fenyklem, pomerančem a rozinkami
< 60 min
5,0
Cannelloni s ricottou a kadeřávkem
< 10 min
5,0
Pikantní zelená čočka s opékaným panýrem
< 10 min
5,0
Americké lívance s arašídovou polevou
> 60 min
5,0
Dušené vepřové s meruňkami a tamarindem
< 20 min
5,0
Marinované kuře s kešú, okurkou a sušenými višněmi
< 20 min
5,0
Kouřový lilek s pečenými paprikami a granátovým jablkem
< 20 min
4,6
Kadeřávkovo-řepný salát s fetou
< 20 min
4,0
Jednoporcové pizzy s kadeřávkem a vejci
< 60 min
5,0
Masala kari s panýrem
< 30 min
5,0
Vepřové kuličky s fenyklem a gremolatou
< 10 min
4,8
Zapečená ciabatta se žampiony, česnekem a sýrem taleggio
< 10 min
5,0
Pilaf s kuřetem a špenátem
< 20 min
5,0
Křupavé brambory s vejci z bistra
< 60 min
4,6
Koláč s panna cottou a limonádovým želé
> 60 min
5,0
Jahodový kremeš
> 60 min
4,8
Mramorované minipavlovy
< 60 min
4,1
Malinové suflé
< 20 min
4,4
Chowder s treskou
< 60 min
3,6
Koláč s džemem a kokosem
< 60 min
1,9
Variace na ukrajinský boršč
< 60 min
4,3
Rajčatová polévka s plněnými těstovinami
< 10 min
4,3
Pohár s čokoládovou pěnou a černými třešněmi
> 60 min
5,0
Hrachová polévka s uzeným kolenem
> 60 min
4,2
Pivní sekaná
< 60 min
3,7
Tvarohovo-pomerančové uzly ve skořicovém cukru
< 10 min
4,0
Škvarková pomazánka
< 30 min
5,0
Barmská kuřecí polévka s nudlemi
< 75 min
4,0
Gulášová polévka s bramborami a vývarem
> 60 min
4,4
Vepřový guláš z plece a jater s těstovinami
> 60 min
4,1
Jelítka zapékaná s bramborami a vejci
< 20 min
4,3
Letní závitky do misky
< 20 min
4,6
Toust à la tartiflette
< 60 min
4,2
Špecle se sýrem a trojí cibulkou
> 60 min
4,8
Hustá kapustová polévka z údolí Aosty
< 60 min
0,0

