2019/2
11.01.2019

2019/2
11.01.2019
Obsah vydání
Za dveřmi je masopust a s ním i zabijačkové hody. Nemáte-li možnost ani chuť zpracovávat doma celé prase, v únorovém čísle Apetitu najdete recepty na zabijačkové pochoutky ze surovin, které si běžně koupíte v řeznictví. Pokud vepřovému příliš neholdujete, ale přesto byste si v chladném počasí dali rádi něco pořádného, vyzkoušejte jednu ze sytých polévek, která bohatě poslouží i jako hlavní chod. Další inspiraci pro vydatná jídla jsme našli u alpských horalů, protože polévka, špecle i toust jsou vždycky lepší se spoustou sýra!
Jestli už vás zima unavuje, zažeňte ji jedním z voňavých jídel oplývajících Tisícem a jednou chutí Orientu. Anebo se vrhněte do růžového opojení s pěti sladce zamilovanými dezerty.
Apetit, napsáno s chutí.

< 30 min
4,2
Smažená treska s medovo-harissovou omáčkou

< 20 min
5,0
Salát s opečeným fenyklem, pomerančem a rozinkami

< 60 min
5,0
Cannelloni s ricottou a kadeřávkem

< 10 min
5,0
Pikantní zelená čočka s opékaným panýrem

< 10 min
5,0
Americké lívance s arašídovou polevou

> 60 min
5,0
Dušené vepřové s meruňkami a tamarindem

< 20 min
5,0
Marinované kuře s kešú, okurkou a sušenými višněmi

< 20 min
5,0
Kouřový lilek s pečenými paprikami a granátovým jablkem

< 20 min
4,7
Kadeřávkovo-řepný salát s fetou

< 20 min
3,9
Jednoporcové pizzy s kadeřávkem a vejci

< 60 min
5,0
Masala kari s panýrem

< 30 min
5,0
Vepřové kuličky s fenyklem a gremolatou

< 10 min
4,7
Zapečená ciabatta se žampiony, česnekem a sýrem taleggio

< 10 min
5,0
Pilaf s kuřetem a špenátem

< 20 min
5,0
Křupavé brambory s vejci z bistra

< 60 min
4,6
Koláč s panna cottou a limonádovým želé

> 60 min
5,0
Jahodový kremeš

> 60 min
4,8
Mramorované minipavlovy

< 60 min
4,1
Malinové suflé

< 20 min
4,5
Chowder s treskou

< 60 min
3,6
Koláč s džemem a kokosem

< 60 min
2,0
Variace na ukrajinský boršč

< 60 min
4,4
Rajčatová polévka s plněnými těstovinami

< 10 min
4,1
Pohár s čokoládovou pěnou a černými třešněmi

> 60 min
5,0
Hrachová polévka s uzeným kolenem

> 60 min
4,1
Pivní sekaná

< 60 min
3,7
Tvarohovo-pomerančové uzly ve skořicovém cukru

< 10 min
4,0
Škvarková pomazánka

< 30 min
5,0
Barmská kuřecí polévka s nudlemi

< 75 min
4,0
Gulášová polévka s bramborami a vývarem

> 60 min
4,4
Vepřový guláš z plece a jater s těstovinami

> 60 min
4,4
Jelítka zapékaná s bramborami a vejci

< 20 min
4,2
Letní závitky do misky

< 20 min
4,6
Toust à la tartiflette

< 60 min
4,2
Špecle se sýrem a trojí cibulkou

> 60 min
4,8
Hustá kapustová polévka z údolí Aosty

< 60 min
0,0