2024/6

2024/6
Červnové vydání Apetitu, které vychází 23. 5. 2024, přináší pozvánku na letní Apetit piknik. Ten se uskuteční 15. června v pražské Grébovce a v novém Apetitu najdete seznam všech prodejců i hvězdných hostů, kteří se objeví na hlavním pódiu.
Vystoupí i Pavel Berky, se kterým najdete v novém čísle rozhovor, kde vypráví o tom, jak zkouší nová jídla a co nejraději vaří sám sobě.
Do přírody se vydáme nejen během našeho pikniku. V červnu se s námi můžete vypravit na ryby, které si hned na břehu připravíme na roštu. Budeme také grilovat, tentokrát podle receptů šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, a nabízíme i inspiraci na zahradní party během nejteplejších nocí v roce.
Nad dezertem nemusíte moc přemýšlet. Červen je měsícem jahod a naše koblihy plněné jahodami nebo křupavý jahodovo-bezový dort jsou prostě neodolatelné! A kdyby vás toto ovoce přece jen neoslovilo, zkuste nasladko připravit rebarboru.
Apetit, napsáno s chutí.

Bezové květy v těstíčku

Mini vafle

Kernotto s kozím sýrem

Pečený květák s rýží

Pečená žebra se salátem

Smažené fazolové lusky

Pestrobarevný letní salát

Jednohubky s fetou a sezamem

Křupavé hovězí s cukrovým hráškem

Grilovaný chleba s bylinkami a pomazánkou ze pstruha

Polévka z brambor, hrášku a kopru

Plněné batáty z grilu

Dušené kedlubny se šunkou

Grilovaný pstruh s chřestem, jarní cibulkou a bylinkami

Kotlety s rebarborovou omáčkou

Jahodovo-bezový dort s křupavým korpusem

Nepečený jahodový koláč

Salát s pečeným lososem a fazolkami

Kuře s mladou zeleninou a bulgurem

Vegetariánské chilli s rýží

Rychlý kynutý koláč s jahodami a drobenkou

Jahodový džem

Zapečené palačinky s jahodami

Zapečené makarony s hlívou ústřičnou

Tagliatelle Bolognese

Jahodovo-jogurtový koktejl

Jahodové skleničky

Mrkvové palačinky se sýrem tikka masala

Lososové karbanátky s dipem s rajčaty a paprikou

Hrušky & fenykl se zálivkou z podmáslí

Kuře na limonádě s bramborovou kaší s jarní cibulkou

Tarator (studená okurková polévka)

Tuňákový tatarák

Focaccia s pestem, mortadellou a burratou

Citronové tiramisu

Salát s rebarborou, fenyklem a makrelou

Pavlovy se žloutkovým krémem, rebarborou a jahodami

Rebarborový koláč s tvarohem

Flank steak se salátem z rajčat a červené cibule podle Zdeňka Pohlreicha
