2024/6
2024/6
Červnové vydání Apetitu, které vychází 23. 5. 2024, přináší pozvánku na letní Apetit piknik. Ten se uskuteční 15. června v pražské Grébovce a v novém Apetitu najdete seznam všech prodejců i hvězdných hostů, kteří se objeví na hlavním pódiu.
Vystoupí i Pavel Berky, se kterým najdete v novém čísle rozhovor, kde vypráví o tom, jak zkouší nová jídla a co nejraději vaří sám sobě.
Do přírody se vydáme nejen během našeho pikniku. V červnu se s námi můžete vypravit na ryby, které si hned na břehu připravíme na roštu. Budeme také grilovat, tentokrát podle receptů šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, a nabízíme i inspiraci na zahradní party během nejteplejších nocí v roce.
Nad dezertem nemusíte moc přemýšlet. Červen je měsícem jahod a naše koblihy plněné jahodami nebo křupavý jahodovo-bezový dort jsou prostě neodolatelné! A kdyby vás toto ovoce přece jen neoslovilo, zkuste nasladko připravit rebarboru.
Apetit, napsáno s chutí.
Bezové květy v těstíčku
Mini vafle
Kernotto s kozím sýrem
Pečený květák s rýží
Pečená žebra se salátem
Smažené fazolové lusky
Pestrobarevný letní salát
Jednohubky s fetou a sezamem
Křupavé hovězí s cukrovým hráškem
Grilovaný chleba s bylinkami a pomazánkou ze pstruha
Polévka z brambor, hrášku a kopru
Plněné batáty z grilu
Dušené kedlubny se šunkou
Grilovaný pstruh s chřestem, jarní cibulkou a bylinkami
Kotlety s rebarborovou omáčkou
Jahodovo-bezový dort s křupavým korpusem
Nepečený jahodový koláč
Salát s pečeným lososem a fazolkami
Kuře s mladou zeleninou a bulgurem
Vegetariánské chilli s rýží
Rychlý kynutý koláč s jahodami a drobenkou
Jahodový džem
Zapečené palačinky s jahodami
Zapečené makarony s hlívou ústřičnou
Tagliatelle Bolognese
Jahodovo-jogurtový koktejl
Jahodové skleničky
Mrkvové palačinky se sýrem tikka masala
Lososové karbanátky s dipem s rajčaty a paprikou
Hrušky & fenykl se zálivkou z podmáslí
Kuře na limonádě s bramborovou kaší s jarní cibulkou
Tarator (studená okurková polévka)
Tuňákový tatarák
Focaccia s pestem, mortadellou a burratou
Citronové tiramisu
Salát s rebarborou, fenyklem a makrelou
Pavlovy se žloutkovým krémem, rebarborou a jahodami
Rebarborový koláč s tvarohem
Flank steak se salátem z rajčat a červené cibule podle Zdeňka Pohlreicha