Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
3,6 (34x)
8. 10. 2021
Mexický bochánek mrtvých (Pan de muerto)
Apetit
Mexický bochánek mrtvých (Pan de muerto)
Apetit


Snadné
> 60 min
3,6 (34x)

Tradiční mexická sladkost, která se připravuje 2. listopadu na Den mrtvých (Día de muertos). Pokládá se s dalšími laskominami na barevné oltáře pro zesnulé a na konci slavnosti se sní. Kulička těsta na vrchu symbolizuje lebku a tvarované válečky na bocích představují kosti.


Nezhasínat obrazovku

Porce

2
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

2
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 2735.5 kcal
  • Bílkoviny 81.5 g
  • Sacharidy 328 g
  • Tuky 112.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,6/5

Hodnocení receptu

3,6/5
(34 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2020/11

Během sychravých podzimních dnů přirozeně více tíhneme k teplu domova a jídlům, která nás pohladí po duši. Stránky listopadového Apetitu, který vychází 14. 10., jsou proto plné nápadů, jak bleskově vyčarovat hřejivou atmosféru plnou pohody. Vydejte se s námi na chatu, kde si v lůně přírody společně užijeme dokonale podzimní menu, užijte si bohatou dýňovou úrodu, zamilujte si zvěřinu i mleté maso a objevte nečekané kouzlo pepře. Těšit se můžete i na bláznivé halloweenské dezerty, při jejichž přípravě můžete bez obav popustit uzdu fantazii a ze kterých budou nadšené především děti. Apetit, napsáno s chutí.