Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 75 min
4,2 (188x)
13. 12. 2017
Karamelové oválky
Apetit
Karamelové oválky
Apetit


Velmi snadné
< 75 min
4,2 (188x)

Následující recept považujeme v redakci za opravdový vánoční hit. Dejte si s ním práci, protože karamelové oválky vážně stojí za to! Jemný karamelový krém ze Salka a másla na křupavém plátku kakaového těsta, to vše smočené v čokoládové polevě tvoří perfektní vánoční cukroví, které nesmí chybět na vašem stole.


Nezhasínat obrazovku
celý plech
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

celý plech

Na krém

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 5976 kcal
  • Bílkoviny 96 g
  • Sacharidy 286 g
  • Tuky 488 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2010/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(188 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Šárčiny pařížské rohlíčky

Komentáře

Lukáš Talich profile image
Lukáš Talich
15.12.2019 19:09

Tragedie ... peceno presne podle receptu ... upecene testo je tak krehke, ze prakticky nedrzi pohromade a polovina se jich po upeceni rozlamala. Krem ze Salka a masla je tak tekuty, ze tece jak med (a ne nespletli jsme davkovani). Takze 2 hodiny prace a vysledek tak na splachnuti do zachodu :(

Lucie Velek
16.12.2019 12:57

Dobrý den, Lukáši,
mrzí nás, že cukroví nevyšlo. Jelikož je recept starý devět let, bohužel si už nikdo v redakci nepamatuje, zda jsme při pečení kvůli focení použili nějaký speciální trik, aby krém pěkně držel. Zkoumali jsme poměr salka a másla a asi bychom se klonili k tomu přidávat salko během šlehání k máslu postupně a přestat ve chvíli, kdy se vám konzistence krému zdá tak akorát. Jinak se po ušlehání vyplatí krém vychladit, bude se s ním potom lépe pracovat. Ohledně sušenkového základu bychom doporučili vyválet těsto tlustší, aby se s ním po upečení lépe manipulovalo.

Veronika Dulíková profile image
Veronika Dulíková
06.09.2019 23:04

Vynikající. Od doby, co jsem je zkusila poprvé, je peču každé Vánoce. Díky jejich vzhledu se u nás vžil název trilobiti.:)

  profile image
zuzineckah
20.12.2014 16:22

Prosím vás, ako sa pečie tmavé cesto do ružova??? :-D

Hana Krmelová profile image
Hana Krmelová
21.11.2014 14:38

Čím by se daly nahradit ořechy, když je někdo alergik? Nějaké tipy na cukroví bez ořechù? Díky za odpověď.

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2010/12

Cukroví pro rok 2010Delikátní foie gras3× vánoční menuDárečky z kuchyně