Následující recept považujeme v redakci za opravdový vánoční hit. Dejte si s ním práci, protože karamelové oválky vážně stojí za to! Jemný karamelový krém ze Salka a másla na křupavém plátku kakaového těsta, to vše smočené v čokoládové polevě tvoří perfektní vánoční cukroví, které nesmí chybět na vašem stole.
Suroviny
Na krém
Na recept
- Energie 5976 kcal
- Bílkoviny 96 g
- Sacharidy 286 g
- Tuky 488 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2010/12
Recept je z vydání:
Apetit 2010/12
Cukroví pro rok 2010Delikátní foie gras3× vánoční menuDárečky z kuchyně
Komentáře
Tragedie ... peceno presne podle receptu ... upecene testo je tak krehke, ze prakticky nedrzi pohromade a polovina se jich po upeceni rozlamala. Krem ze Salka a masla je tak tekuty, ze tece jak med (a ne nespletli jsme davkovani). Takze 2 hodiny prace a vysledek tak na splachnuti do zachodu :(
Dobrý den, Lukáši,
mrzí nás, že cukroví nevyšlo. Jelikož je recept starý devět let, bohužel si už nikdo v redakci nepamatuje, zda jsme při pečení kvůli focení použili nějaký speciální trik, aby krém pěkně držel. Zkoumali jsme poměr salka a másla a asi bychom se klonili k tomu přidávat salko během šlehání k máslu postupně a přestat ve chvíli, kdy se vám konzistence krému zdá tak akorát. Jinak se po ušlehání vyplatí krém vychladit, bude se s ním potom lépe pracovat. Ohledně sušenkového základu bychom doporučili vyválet těsto tlustší, aby se s ním po upečení lépe manipulovalo.
Vynikající. Od doby, co jsem je zkusila poprvé, je peču každé Vánoce. Díky jejich vzhledu se u nás vžil název trilobiti.:)
Prosím vás, ako sa pečie tmavé cesto do ružova??? :-D
Čím by se daly nahradit ořechy, když je někdo alergik? Nějaké tipy na cukroví bez ořechù? Díky za odpověď.