Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 60 min
4,4 (40x)
14. 1. 2019
Karamelový větrník
Apetit
Karamelový větrník
Apetit


Pro zkušené
> 60 min
4,4 (40x)

Vláčný korpus, nadýchaná karamelová šlehačka a lesklá poleva – podle toho všeho se pozná pravý, nešizený větrník. Čím kvalitnější suroviny použijete, tím lepší bude výsledek!


Nezhasínat obrazovku
12 větrníků
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

12 větrníků

Na odpalované těsto

Na vanilkový krém

Na karamelovou šlehačku

Na ozdobu

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 911.83 kcal
  • Bílkoviny 18.33 g
  • Sacharidy 68.08 g
  • Tuky 61.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Lukáš Pohl, z vydání Apetit 2005/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(40 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
valterová
26.01.2010 13:14
V neděli jsem vyzkoušela tento recept. Obávala jsem se pracnosti, ale vše šlo krásně od ruky, takže byly v cukuletu totové. Hlavně jsou výborné! Polevu jsem tvořila z 1balení měkkých karamelových bonbónů rozpuštěných v cca 100ml smetany. Jen jeden malý problém se vyskytl. Při zašlehávání zkaramelizovaného cukru do smetany se mi hmota zdrcla. A to byla vychlazená. Nevím, kde se stala chyba.
  profile image
Andy
01.09.2008 11:52
Tak jsem také vyzkoušela,akorát fondán jsem dělala z jiného receptu obarvený kulérem,ten byl super.Akorát ta karamel. šlehačka se mi vcelku rychle topila,nevíte kde mohl být problém??? Děkuji
  profile image
Veronika
12.04.2008 11:16
Chuťově výborné větrníky, jen byly užší než z cukrárny, protože jsem udělala tenkou vrstvu odpalovaného těsta. Příště ji vyženu trošku do výšky. Největší strach jsem měla z fondánu, ale nakonec i to bylo OK. Až na to, že jsem měla cukr až za ušima.. :)))
  profile image
Alena
03.09.2007 15:35
Recept se nachází v č.9/05, str.58
  profile image
Mirka
04.08.2007 14:42
namiesto obyčajnej šľahačky resp. smotany na šľahanie je lepšie použiť šľahačku z prášku , lebo veterníky nebudú až také mokré a dlhšie vydržia
  profile image
Mirka
04.08.2007 14:41
namiesto obyčajnej šľahačky resp. smotany na šľahanie je lepšie použiť šľahačku z prášku , lebo veterníky nebudú až také mokré a dlhšie vydržia

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/9

Září 2005