Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
4,5 (16x)
18. 7. 2014
Fudge (máslový karamel)
Apetit
Fudge (máslový karamel)
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
4,5 (16x)

Typická americká sladkost! Fudge je něco mezi máslovým karamelem, tureckým medem a marokánkami – a nechybí snad na žádném stole se slavnostními cukrovinkami. Receptů existuje bezpočet, po zatuhnutí se hmota také často krájí na kostky. Ať tak nebo tak, bude hned fuč!


Nezhasínat obrazovku
30 kousků
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

30 kousků
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 64.47 kcal
  • Bílkoviny 0.13 g
  • Sacharidy 13.67 g
  • Tuky 1 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(16 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Petra Petrašová profile image
Petra Petrašová
08.12.2014 09:50

Dobrý den, o víkendu jsem tento recept našla ve starém čísle Apetita a bohužel nedopadl dobře. Dle rady kamarádky jsem se pokusila fudge "opravit". Dopadlo to dobře a tak zasílám recept na opravu.
Rozpustila jsem 400g cukru krupice a nechala zkaramelizovat do zlatavé barvy. Do vroucího karamelu jsem metlou postupně zašlehala celé máslo. Směs jsem provařila, aby vznikl krém (podobný hustému pudinku). Do této směsi jsem zašlehala celou dávku nepovedené směsi na fudge a přidala jsem ještě tak 2 hrsti ořechů. Směs jsem vlila do vymaštěného pekáčku a vychladila. Vychlazený má konzistenci povoleného másla, lžičkou jsem vytvořila hrudky a každou jsem dala zvlášť do papírového košíčku.

Je to velmi chutné.

  profile image
dračí máma
11.12.2009 19:27
škoda, že se tu neobjevil nikdo z redakce, aby recept opravil...naše děti milují karamelky. ještě že jsem si přečetla diskusi, byla bych jen zklamaná...
  profile image
zafira
17.08.2009 14:13
skusila som tento recept a aj po 2 dnoch v chladnicke bol karamel viac-menej tekuty.. nakoniec som to pouzila ako napln do pecenych jablcok-skvele!
  profile image
tery
27.11.2008 18:28
vypadá to dobře určitě vyskouším
  profile image
Monika
13.10.2008 23:46
Tohle ma byt fudge? Ja si pod timto terminem predstavuji uplne neco jineho. Vzdy se jedna o cokoladovy fudge ochuceny o orisky, marshmellow, matu, burakove maslo, apod.
  profile image
jiřka
23.09.2008 15:35
fudge
  profile image
Petra
23.09.2008 13:09
Karamel opravdu neztuhl, ale myslím si, že je to tím v receptu uvedeným HRNKEM kávy. Já jsem si pod tímto pojmem představila červený hrnek od Nescafe a možná v tom byl ten problém. Jinak ale na poháru s banánem a vanilkovou zmrzlinou byl karamel s oříšky báječný. Jak to ale má být správně?
  profile image
marťa
25.01.2008 18:39
možná je problém v tom, kolik přesně má být " hrnek kávy"
  profile image
Lenka
20.12.2007 10:56
Opravdu netuhne, nezbývá, než souhlasit. Zkusila jsem ještě nalít do pekáčku a v troubě přetavit v karamel tím, že se odpaří voda, ale nefunguje to. Někde v receptu je chyba.
  profile image
Alena
04.09.2007 14:35
Recept se nachází v č.12/05, str.42

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/12

Prosinec 2005

Související články

Změklé máslo

Kouzlo změklého másla: Jak rychle přimět máslo k rovnoměrnému změknutí

Najdete ho v receptech na koláče, sušenky či krémy. Co si představit pod pojmem změklé máslo? Je to máslo o teplotě necelých dvacet stupňů. Tu správnou konzistenci má tehdy, když do něj můžete prstem snadno udělat důlek. Prst by jím však neměl hladce projet a nemělo by být rozteklé. Jak jeho změknutí urychlit?