Typická americká sladkost! Fudge je něco mezi máslovým karamelem, tureckým medem a marokánkami – a nechybí snad na žádném stole se slavnostními cukrovinkami. Receptů existuje bezpočet, po zatuhnutí se hmota také často krájí na kostky. Ať tak nebo tak, bude hned fuč!
30 kousků
Suroviny
30 kousků
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 64.47 kcal
- Bílkoviny 0.13 g
- Sacharidy 13.67 g
- Tuky 1 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/12
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,5/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2005/12
Prosinec 2005
Komentáře
Dobrý den, o víkendu jsem tento recept našla ve starém čísle Apetita a bohužel nedopadl dobře. Dle rady kamarádky jsem se pokusila fudge "opravit". Dopadlo to dobře a tak zasílám recept na opravu.
Rozpustila jsem 400g cukru krupice a nechala zkaramelizovat do zlatavé barvy. Do vroucího karamelu jsem metlou postupně zašlehala celé máslo. Směs jsem provařila, aby vznikl krém (podobný hustému pudinku). Do této směsi jsem zašlehala celou dávku nepovedené směsi na fudge a přidala jsem ještě tak 2 hrsti ořechů. Směs jsem vlila do vymaštěného pekáčku a vychladila. Vychlazený má konzistenci povoleného másla, lžičkou jsem vytvořila hrudky a každou jsem dala zvlášť do papírového košíčku.
Je to velmi chutné.