Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 90 min
4,5 (560x)
17. 12. 2018
Šárčiny pařížské rohlíčky
Apetit
Šárčiny pařížské rohlíčky
Apetit


Snadné
< 90 min
4,5 (560x)

„Pařížské rohlíčky podle receptu od mé kamarádky peču každoročně. Pro jeho bezkonkurenční chuť i vzpomínky – na pařížských rohlíčkách (a masovém vývaru) jsem před pár lety prožila období po porodu,“ prozrazuje editorka Šárka Hamanová. I když jejich příprava zabere o trochu víc času než u jiného vánočního cukroví, zaručujeme vám luxusní výsledek.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Na asi 20 rohlíčků
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na asi 20 rohlíčků

Na krém

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2822 kcal
  • Bílkoviny 56 g
  • Sacharidy 208 g
  • Tuky 193 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2011/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(560 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Zuzana Řeháková profile image
Zuzana Řeháková
07.12.2018 14:53

Dnes jsem je vyzkoušela. A od teď je zařadím do dalšího druhu na Vánoce. Výborné díky. Z.

Jitka Procházková profile image
Jitka Procházková
06.12.2018 17:35

Prosím, ten balíček polevy je na namáčení a opravdu jen lžíce mouky? Děkuji

Martina Kojzarová
10.12.2018 08:24

Dobrý den, paní Procházková, ano, přesně tak, balíček polevy je na namáčení (můžete ovšem samozřejmě použít rozpuštěnou čokoládu). A lžíce mouky sedí, více jí není potřeba :-)!

Krásné svátky, redakce Apetitu

  profile image
wertcha
17.12.2016 11:40

U mě zabodovaly, hned jak se objevily v časopisu. Byla to taková láska na první pohled. Od té doby je peču každé Vánoce, i když je to piplačka... A vždy rovnou z dvojité dávky ;)

  profile image
barkarol
15.12.2016 12:58

Dobry den,nevim,kde jsem udelala chybu,ale krem mi z rohlicku stekal.I kdyz jsem ho nechala namrazit a nazdobene rohlicky jsem ihned odnasela na balkon do chladu,tak mi stejne povolil a rohlicky pak vypadali jako nevzhledna placka.Muzete mi poradit,kde je asi problem?

Martina Zajícová
19.12.2016 16:10

Dobrý den, Barboro, bohužel tohle cukroví je velmi citlivé na teploty. Rohlíčky musí být před nanášením dokonale vychladlé (a klidně je strčte před nanášením krému za okno (pokud je venku zima a není mokro), máslo do krému je potřeba zašlehávat změklé, ale ve chvíli, kdy je vaječná pěna o stejné teplotě jako máslo (tedy pokojové). Jedna čtenářka nám dokonce psala, že nanáší krém na rohlíčky v bavlněných rukavicích, protože krém v sáčku jí v teplejších rukách taje. Po nanasení krému zase dejte rohlíčky pořádně vychladit (za okno, do lednice, do mrazáku). A rozdělte si je třeba na dávky, ať se vám rohlíčky čekající na namočení do čokolády nerozpustí. Rozhodně si nechte zdobení rohlíčků na chvíli, kdy nebude rozpálená trouba a nebude zbytečně zvedat teplotu v kuchyni. Držíme palce, ať jsou rohlíčky na druhý pokus dokonalé, redakce Apetitu

Mirka Love profile image
Mirka Love
06.07.2015 02:19

Sarko prosim Vas na kolik rohlicku je tato davka? Mam to delat zrovna ze dvou davek?
Dekuji!

Jana Kopřivová
01.10.2015 15:04

Milá Mirko, nejsem Šárka, ale ráda Vám odpovím. :) Z této dávky připravíte přibližně 20 rohlíčků.

Jitka K. profile image
Jitka K.
23.12.2020 16:29

Mně to vyšlo na 60 kousků 5cm velkých rohlíčkú a krému bylo tak na polovinu.

Veronika Herychova profile image
Veronika Herychova
04.01.2015 18:40

Byly vyborne, jen se nedozily Vanoc. Doporucuju dělat rohlíčky male nebo lépe dvojnásobne množství.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2011/12

3× menu na vánoční svátkyVánoce voní vanilkouCukroví podle redakce ApetituSeriál o mase: Telecí kýta