Růžičková kapusta je jedna z mála našich zimních zelenin, a když víte, jak na ni, je nepřekonatelná. Kapustičková polévka se slaninou je vydatná a v zimě zasytí i pořádně zahřeje. Navíc ji zvládnete během pár minut, takže vaše prokřehlé tělo nebude příliš dlouho trpět. Krémová polévka a křupavá slanina je neodolatelná kombinace, kterou rozhodně vyzkoušejte.
Suroviny
K podávání
Na recept
- Energie 2130 kcal
- Bílkoviny 75 g
- Sacharidy 131 g
- Tuky 137 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2020/2
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2020/2
V únorovém Apetitu jsme se vydali na hory. Připravili jsme vám ochutnávku receptů z alpských sjezdovek od Německa přes Rakousko, Švýcarsko a Francii až po Itálii a v Krkonoších jsme navštívili jeden z nejvýše položených pivovarů u nás. Zimní náladu jsme si zachovali i v nedělním menu, které se nese v duchu rozmařilého masopustního hodování. Do učení nás tentokrát vzal šéfkuchař Vinohradského parlamentu, Jan Pípal, a podělil se s námi o recept na nevšední plněné knedlíky s koprovou omáčkou. Odlehčit vydatná jídla nám pomohou recepty na saláty ze zimní zeleniny. Svátek zamilovaných oslavíme vylepšenou verzí nesmrtelného poháru Horká láska. Apetit, napsáno s chutí.