Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
5,0 (2x)
18. 10. 2025
Medová zelenina
Image Professionals
Medová zelenina
Image Professionals


Velmi snadné
< 60 min
5,0 (2x)

Není nic jednoduššího a hřejivějšího než pečená kořenová zelenina. V kombinaci s medovou zálivkou a čerstvým tymiánem potěší jako příloha k masu i jako samostatná vegetariánská večeře. A pokud chcete jídlo o něco sytější, přidejte rozdrobený sýr feta, cizrnu z konzervy nebo křupavé chlebové krutony.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/10

Říjnové číslo Apetitu, které vychází už 14. 9. 2023, zaručí, že si i nadcházející chladnější podzimní dny užijete na maximum. Se spokojeným žaludkem se totiž každá plískanice snáší líp. Hlavní linkou je jako každý rok česká kuchyně a lokální a sezonní suroviny, letos jsme se ovšem podívali ještě hlouběji do historie a oprášili i poklady té rakousko-uherské. O tradicích si popovídáme s Petrou Burianovou. Přidáme i tipy, jak uvařit oblíbené české speciality bez lepku. Těšit se můžete i na houbové recepty a hned tři různé (a naprosto božské) zelňačky. Vypravili jsme se za vyhlášenými cukráři a vyprosili od nich osvědčené recepty na milované zákusky – větrník, indiánky, laskonky, punčák a dort Maršál. Helena Fléglová vás navíc krok za krokem naučí odpalované těsto. S naší Pohlednicí zavítáme na Slovensko a rovnou vyzpovídáme tamní slavné šéfkuchaře, cukráře a blogery. S radostí vám také představíme novou Línou kuchařku, plnou skvělých receptů a praktických tipů, jak si v kuchyni co nejvíc zjednodušit práci a přitom neobětovat kvalitu a chuť pokrmů. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Husa s výhledem na celou Prahu? Víme, kde ji ochutnat!

V restauraci Fly Vista se o přípravu husy stará šéfkuchař Karel Caldr. Jeho precizní přístup k tradiční receptuře, moderní postupy a důraz na nejkvalitnější suroviny, v kombinaci s unikátním výhledem na historické centrum Prahy, dělají z klasického svatomartinského pokrmu výjimečnou událost.  Podívejte se, jak k přípravě svatomartinského menu přistupuje.

 

Měření