2020/2
13.01.2020

2020/2
13.01.2020
Obsah vydání
V únorovém Apetitu jsme se vydali na hory. Připravili jsme vám ochutnávku receptů z alpských sjezdovek od Německa přes Rakousko, Švýcarsko a Francii až po Itálii a v Krkonoších jsme navštívili jeden z nejvýše položených pivovarů u nás. Zimní náladu jsme si zachovali i v nedělním menu, které se nese v duchu rozmařilého masopustního hodování. Do učení nás tentokrát vzal šéfkuchař Vinohradského parlamentu, Jan Pípal, a podělil se s námi o recept na nevšední plněné knedlíky s koprovou omáčkou. Odlehčit vydatná jídla nám pomohou recepty na saláty ze zimní zeleniny. Svátek zamilovaných oslavíme vylepšenou verzí nesmrtelného poháru Horká láska.
Apetit, napsáno s chutí.

< 90 min
3,4
Buchtičky se šodó podle Viléma Vrabce

< 60 min
3,2
Kokosovo-rýžový pudink

< 60 min
3,6
Lamingtonky

< 20 min
4,0
Domácí ‚Bounty‘

> 60 min
4,1
Kokosový koláč s ovocem

> 60 min
4,0
Kokosový nákyp

< 30 min
5,0
Calimero

< 60 min
5,0
Pstruh s prosciuttem a bylinkovým máslem

< 30 min
5,0
Raclette s ovocem a ořechy

< 60 min
5,0
Bramborové čtverečky se zelím

> 60 min
5,0
Hovězí vývar se špenátovými knedlíčky

< 20 min
4,4
Květáková rýže

< 20 min
3,7
Oříškové kapustičky

< 20 min
5,0
Pečená dýně s chilli

> 60 min
4,1
Nejlepší vdolky

< 20 min
4,4
Pestrý salát

> 60 min
0,0
Obrácené hovězí řízky a celerovo-bramborové pyré

< 45 min
4,1
Kapustičková polévka

< 30 min
4,0
Důlkové sušenky s džemem

< 30 min
5,0
Pohár Horká láska

< 60 min
5,0
Salát z grilované čekanky se zálivkou s misem

> 60 min
5,0
Kadeřávkový salát s kuřetem

< 60 min
5,0
Červenořepný salát s uzenou rybou

< 60 min
4,4
Dýňové špagety

< 20 min
3,8
Špízy z panenky s fazolkami

< 60 min
0,0
Kuře s vinnou omáčkou a kadeřávkem

< 30 min
4,0
Rybí karbanátky

< 30 min
4,1
Maďarská žampionová polévka

< 90 min
3,8
Zapečený květák se sýrem

< 20 min
0,0
Lepkavá kuřecí křidýlka s malinovým džemem

< 30 min
0,0
Koláčky s mandlovou náplní a višňovým džemem

< 10 min
5,0
Tousty s kozím sýrem, meruňkovým džemem a tymiánem

> 60 min
0,0
Kouřové pečené vepřové s fazolemi

< 30 min
4,7
Páj s uzeným kolenem

< 30 min
0,0
Rozpadavá žebírka glazovaná bourbonem

< 10 min
5,0
Kandovaná slanina

> 120 min
3,5
Pomalu pečené vepřové ramínko po korejsku

< 20 min
1,7