2020/2
13.01.2020
2020/2
13.01.2020
Obsah vydání
V únorovém Apetitu jsme se vydali na hory. Připravili jsme vám ochutnávku receptů z alpských sjezdovek od Německa přes Rakousko, Švýcarsko a Francii až po Itálii a v Krkonoších jsme navštívili jeden z nejvýše položených pivovarů u nás. Zimní náladu jsme si zachovali i v nedělním menu, které se nese v duchu rozmařilého masopustního hodování. Do učení nás tentokrát vzal šéfkuchař Vinohradského parlamentu, Jan Pípal, a podělil se s námi o recept na nevšední plněné knedlíky s koprovou omáčkou. Odlehčit vydatná jídla nám pomohou recepty na saláty ze zimní zeleniny. Svátek zamilovaných oslavíme vylepšenou verzí nesmrtelného poháru Horká láska.
Apetit, napsáno s chutí.
< 90 min
3,4
Buchtičky se šodó podle Viléma Vrabce
< 60 min
3,1
Kokosovo-rýžový pudink
< 60 min
3,6
Lamingtonky
< 20 min
4,1
Domácí ‚Bounty‘
> 60 min
4,0
Kokosový koláč s ovocem
> 60 min
4,0
Kokosový nákyp
< 30 min
5,0
Calimero
< 60 min
5,0
Pstruh s prosciuttem a bylinkovým máslem
< 30 min
5,0
Raclette s ovocem a ořechy
< 60 min
5,0
Bramborové čtverečky se zelím
> 60 min
5,0
Hovězí vývar se špenátovými knedlíčky
< 20 min
4,5
Květáková rýže
< 20 min
3,5
Oříškové kapustičky
< 20 min
5,0
Pečená dýně s chilli
> 60 min
4,1
Nejlepší vdolky
< 20 min
4,5
Pestrý salát
> 60 min
0,0
Obrácené hovězí řízky a celerovo-bramborové pyré
< 45 min
4,0
Kapustičková polévka
< 30 min
4,1
Důlkové sušenky s džemem
< 30 min
5,0
Pohár Horká láska
< 60 min
5,0
Salát z grilované čekanky se zálivkou s misem
> 60 min
5,0
Kadeřávkový salát s kuřetem
< 60 min
5,0
Červenořepný salát s uzenou rybou
< 60 min
4,4
Dýňové špagety
< 20 min
3,8
Špízy z panenky s fazolkami
< 60 min
0,0
Kuře s vinnou omáčkou a kadeřávkem
< 30 min
4,1
Rybí karbanátky
< 30 min
4,1
Maďarská žampionová polévka
< 90 min
3,8
Zapečený květák se sýrem
< 20 min
0,0
Lepkavá kuřecí křidýlka s malinovým džemem
< 30 min
0,0
Koláčky s mandlovou náplní a višňovým džemem
< 10 min
5,0
Tousty s kozím sýrem, meruňkovým džemem a tymiánem
> 60 min
0,0
Kouřové pečené vepřové s fazolemi
< 30 min
4,7
Páj s uzeným kolenem
< 30 min
0,0
Rozpadavá žebírka glazovaná bourbonem
< 10 min
5,0
Kandovaná slanina
> 120 min
3,4
Pomalu pečené vepřové ramínko po korejsku
< 20 min
1,7

