Husí vývar je o dost výraznější než kuřecí. O další stupeň ho pozvednete, když ho budete vařit ze skeletu zbylého z pečínky. Vznikne tak silný základ pro chuťově bohatou polévku s bylinkovým kapáním, zeleninou a kousky masa. Sytý a vydatný chod, jako stvořený pro posvícení nebo jiné sváteční chvíle.
Suroviny
Na kapání
Na 1 porci
- Energie 74.5 kcal
- Bílkoviny 4.83 g
- Sacharidy 4.5 g
- Tuky 3.83 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2011/11
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2011/11
Dokonalé husí hodyTajemství hlávky zelíPolévky s pečivemAmerické páje
Komentáře
Dobrý den, můžu se zeptat, zda lze místo drůbků z husy použít drůbky z kachny??
Dobrý den, Iveto,
určitě můžete :-)! Sice to pak nebude čistý husí vývar, ale to nevadí. Kolegyně radí bez obav přidat i odřezky či drůbky z kuřete (či kuřecí křídla) nebo jiné drůbeže. Výsledkem bude skvělý drůbeží vývar.
Zdravím za celou redakci, Martina