Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 20 min
4,3 (63x)
18. 7. 2014
Houskové knedlíky z mikrovlnky
Apetit
Houskové knedlíky z mikrovlnky
Apetit


Velmi snadné
< 20 min
4,3 (63x)

Houskové knedlíky za čtvrt hodiny? Pak jedině houskové knedlíky z mikrovlnky! Zvládnou je i naprostí začátečníci a na recept vám stačí jen vajíčka, starší pečivo, sůl a kypřící prášek. Zkuste je a uvěříte. Z hrníčkových knedlíků od Gabriely Jedličkové z Prahy je nadšený celý Apetit.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 594.75 kcal
  • Bílkoviny 25 g
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 13.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(63 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Věra Kašíková profile image
Věra Kašíková
22.04.2009 13:20
Mám další vychytávku - nalejte těsto do silikonové bábovkové formy. Dobu pečení přizpůsobte výkonu vaší mikrovlnky. Plátky knedlíkové "bábovky" polité svíčkovou vypadají opravdu dobře. Jinak do silikonové formy na bábovku můžete nalít jakékoliv těsto a zhruba za deset minut jej v mikrovlnce upéct - viz Apetit květen 2009, str. 13
Jaroslav Vrba profile image
Jaroslav Vrba
19.09.2009 09:42
A ke tvaru lze přidat i barevnost. Stačí do těsta přidat jemně nastrouhanou mrkev a zas to vypadá o trochu lépe.
  profile image
akroj
13.03.2009 20:38
Knedlíky podle tohoto receptu už dělám dlouho a teprve od té doby doma jíme knedlíky! Jiné jsem neuměla a ani se mi je nechtělo učit - bylo to moc patlání. Teď je miluji, jím je i samotné... Doporučuji, pokud máte možnost, použít půlku mouky kukuřičné - jsou potom krásně nažloutlé a já osobně do nich vždy nasekám 2 až 3 lžíce bylinek, ideálně petrželky. Mají pak prostě neodolatelnou barvu.
  profile image
Malcom O
20.03.2008 16:00
Rychlé, jednoduché a přitom výborné, fakt vynikající nápad, vřele doporučuju... a když se dá místo půl mléka smetana, je to ještě šmakovější, respect!!!
  profile image
Alice
20.02.2008 09:14
Dříve jsem knedlíky kupovala, jíme je minimálně, ale kam se hrabou na tyhle z mikrovlnky! Byly jemné, trochu hutnější, ke guláši úplně dokonalé. Těsto mi vyšlo na pět hrnečků, musela jsem tedy mikrovlnit trochu déle, asi deset minut.
  profile image
Babala
20.02.2008 08:49
No a když už vařím knedlíky v hrnku, vyložím ho pečícím papírem. Jdou perfektně vyklopit. V mikrovnce jsem zkoušela vařit jednou jeden velký knedlík v silikonové formě. Nic moc, praskl, byl oschlý. Možná v těch hrnečcích by to mohlo být lepší. No, možná někdy.....
  profile image
Alena
10.10.2007 08:22
Recept se nachází v č. 3/06, str. 15
  profile image
Petra
03.10.2007 12:42
Musím se přiznat, že než jsem si v tištěném Apetitu přečetla tento recept, knedlík jsem dělala jedině z prášku a nebo...mnohem častěji...jsem kupovala jeho "napodobeninu" v obchodě. Když jsem mikrovlnkové knedlíku udělala poprvé, dcera s manželem je snědli jen tak samotné :-) No a tak když teď hlásím, že bude něco s knedlíkem, oba hned zjišťují jestli to bude ten dobrý - jak říkají bábovkový - knedlíček.....
  profile image
ivana
10.10.2007 08:44
Knedlíky v MVT dělám,když nestíhám udělat kynutý...ale nedělám je se sněhem,stačí rozkrájet 3housky,zalít šálkem horkého mléka,jedno vejce,trochu soli,prášek do pečiva 1/2balíčku, trochu krupice nebo hrubé mouky a nechám tak 5minut odstát... je to takové blátivé,dám do hrnků vypláchnutých studenou vodou a na plný výkon do MVT tak na 2minutky...jsou vynikající a bez šlehání(a doporučuji krájet nití!)
  profile image
hnk
18.07.2008 16:10
Ac jsem tomu moc neverila, tyto knedliky fakt funguji!!! nejsou sice jako od maminky,ale to muze byt dano ruznymi faktory, jako ze v Irsku neexistuji rohliky nebo ze trocha mouky je pro zelenace trochu abstraktni pojem. kazdopadne diky, tohoto receptu se budu drzet :-)

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/3

Březen 2006