Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 45 min
4,3 (54x)
24. 3. 2016
Hrnečkové knedlíky
Apetit
Hrnečkové knedlíky
Apetit


Velmi snadné
< 45 min
4,3 (54x)

Oldřich Sahajdák nám prozradil recept na českou klasiku vylepšenou jemnou karotkou. Hrnečkové knedlíky přidáním další ingredience získají na lehkosti a zajímavé chuti. Rychlé hrnkové knedlíky vás zachrání ve chvíli, kdy nemáte čas nachystat ty kynuté a navíc do nich ještě zužitkujete starší rohlíky. Hrníčky můžete vyměnit za silnostěnné skleničky, nebo vyšší silikonové formy na muffiny.


Nezhasínat obrazovku
Pro 4 osoby
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1878 kcal
  • Bílkoviny 75 g
  • Sacharidy 291 g
  • Tuky 36 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Oldřich Sahajdák, z vydání Apetit 2005/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(54 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Kynuté knedlíky podle Václava Friče

Komentáře

  profile image
janako
13.03.2009 14:25
Jsou opravdu výborné. Vyzkoušela jsem jich už víc, ale tyhle jsou nej. Jenom jsem dala mouku půl na půl s pohohrubou a výsledek byl vynikající, nejsou tak tuhé.
  profile image
ajag
21.12.2008 12:04
jsou super, dělala jsem je bez rohlíků a moic dobré.
  profile image
martina
27.02.2008 15:17
Knedlíčky byly opravdu užesné!!!!! Doporučuji hrníčky vymazat silnější vrstvou tuku...napoprvé se mi knedlíčky přichytily ke dnu a potrhaly se....a doba vaření určitě záleží na tlouštce hrníčku. Musela jsem je vařit asi 45minut. Jsou to nejlahodnější knedlíky, co jsem kdy jedla.
  profile image
Standa
04.11.2007 06:21
Místo vaření ve vodě lze použit mikrovlnou troubu.Vše zůstává stejné, ale hrnky vložíme do mikrovlnné trouby a vaříme cca 7 min.
  profile image
gary
31.10.2007 18:32
včera som ich skúšala, sú fantastické, len sa tak po nich zaprášilo. výborné sú aj s troškou opečenej slaninky a petržlenkou
  profile image
Alena
31.08.2007 12:46
Recept se nachází v č.3/05, str.46
  profile image
Martina
09.10.2006 22:34
Musím povedať, že je to výborný recept. Nezohnali sme žemľovú knedľu ku pečenej kačici a kapuste. Vyzeralo to, že budeme obed jesť s chlebom. Našťastie som si spomenula, že dáky recept mám a tak ho teda vyskúšam. V najhoršom by sa to nepodarilo. Mám totiž nedôveru ku knedliam mojej výroby.No ale toto sa mi podarilo úplne jednoducho a bolo to famózne. Všetci pri stole vzdychali aké sú dobré. Ďakujem

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/3

Březen 2005