Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 50 min
4,0 (224x)
15. 12. 2014
Florentinské cukroví
Apetit
Florentinské cukroví
Apetit


Velmi snadné
< 50 min
4,0 (224x)

Všechny chutě Vánoc v jediném kousku cukroví... Florentinky jsou křehké hvězdičky s náplní z oříšků, rozinek a medu. Navíc je ještě můžete pocákat čokoládou. Fantastické vánoční cukroví, po kterém se na talířku jen zapráší.


Nezhasínat obrazovku
Na cca 2 plechy
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na cca 2 plechy

Na náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 5855 kcal
  • Bílkoviny 94 g
  • Sacharidy 574 g
  • Tuky 349 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2013/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,0/5

Hodnocení receptu

4,0/5
(224 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Išlské dortíčky

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2013/12

Kapr 5x jinakNejlepší cukrovíNejkrásnější perníčkyŠtědrá večeře podle Apetitu

Související články

horká čokoláda a vánoční cukroví

3 tipy, které urychlí a usnadní pečení vánočního cukroví

1. Zapojte techniku  odměrky na pečení

Bez klasických pomůcek, jako jsou vánoční vykrajovátka, vál na těsto, pečící plech nebo formičky na pečení se neobejdete. Lze ale vylepšit a urychlit některé procesy.

Příprava těsta:
Všechna těsta je možné připravit najednou. Použijte mixér, který nebudete vymývat – pouze stačí dodržet postup a připravovat těsta od světlých po tmavá.

Ořechy a krémy:
V mixéru si krásně rozemelete najemno ořechy místo toho, abyste je museli sekat ručně. Nikdo také z výsledného výtvoru nepozná, jestli jste pečlivě ručně třeli krém, nebo jste jej připravili v robotu.

Čokoláda:
Čokoládu můžete společně s tukem rozpustit v mikrovlnné troubě. Stačí pak nádobu s čokoládou postavit do misky s horkou vodou, abyste čokoládu udrželi vláčnou do té doby, než ji budete potřebovat.

2. Drobné vychytávky  vykrajovátka na pečení

Kromě techniky vám usnadní přípravu cukroví již známé klasiky, jako je pečící papír nebo potravinová fólie. Využití pečícího papíru je zcela jasné. Mezi dvěma pláty potravinové fólie pak můžete rozválet těsto tak, aniž by se vám lepilo na váleček nebo na vál.

3. Lepení a polévání cukroví  sáček na zdobení

Pečení lineckého či ostatních lepených druhů cukroví je jedna věc, pak nás ale ještě čeká mazání a lepení. Krém nebo marmeládu přemístěte do obyčejného igelitového sáčku nebo do cukrářského sáčku. Spodní díly cukroví si narovnejte vedle sebe. Ustřihněte roh sáčku a krém či marmeládu na spodní díly cukroví nastříkejte právě pomocí sáčku.

Marmeláda nebo poleva se pak rozetřou po celé ploše cukroví pouze přiklopením vrchního dílu.

zdobení cukroví