Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,5 (268x)
2. 12. 2016
Išlské dortíčky na modrém talíři
Apetit
Išlské dortíčky
Apetit


Snadné
> 60 min
4,5 (268x)

Pravé išlské nebo išelské cukroví pochází z rakouského lázeňského letoviska Bad Ischl. Císař František Josef a celý jeho dvůr si od zdejších vyhlášených cukrářů kupovali krabice cukroví s výstižným názvem Ischler Törtchen čili išlské dortíčky. Kolečka křehkého kakaového těsta jsou spojená pikantní ořechovou nádivkou a ozdobená čokoládovou polevou a ořechem.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Na cca 20 kousků
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na cca 20 kousků

Na oříškovou náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 4265 kcal
  • Bílkoviny 100 g
  • Sacharidy 325 g
  • Tuky 267 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2015/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(268 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2015/12

Sváteční pečení je radost! Aby Vánoce byly opravdu sladké a veselé, máme pro vás nápadité perníčky, které ozdobí stůl i stromeček, cukroví, které letos prostě musíte mít, vláčný vánoční věnec i voňavé sladkosti z celého světa. Nejlepší rybí vývar je ten domácí, a tak vás ho naučíme. S tipy od šéfkuchaře Radka Šubrta to je hračka, a navíc velká lahůdka. Z jednoho základního vývaru pak můžete připravit hned čtyři různé rybí polévky.  Vyrazili jsme na holčičí mejdan u Bjukitchen a máme pro vás spoustu receptů na úžasnou předvánoční party. Nechybí domácí vaječný koňak, který využijete jako welcome drink i božský jedlý dárek.