„Vždy hledám surovinu, z níž jsme ještě nic nepřipravovali, jako třeba houby. Kuba nasladko byla výzva, ale funguje to skvěle,“ vysvětluje vznik dortu autorka receptu, cukrářska Šárka Divácká z brněnské cukrárny Sorry – Pečeme jinak, která je vyhlášená díky svým bláznivým ale výborným dortům.
Porce
Suroviny
Porce
Na kroupový insert
Na švestkový svár
Na švestkový tourbillon
Na sušenkovou základnu
Na sýrovou náplň
Na povidlovou vrstvu
Na pipety a dokončení
Na 1 porci
- Energie 530.79 kcal
- Bílkoviny 9.86 g
- Sacharidy 50.43 g
- Tuky 30.29 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/3

Recept je z vydání:
Apetit 2022/3
Březnový Apetit vychází už 17. 2. a přináší do našich kuchyní tolik potřebný závan jara. Pusťte si s novým Apetitem do kuchyně všechny barvy duhy, vrhněte se s námi do experimentů s vodním kefírem a dalšími fermentovanými lahůdkami nebo díky našim fazolovým receptům konečně zařaďte do jídelníčku více luštěnin. Prospějete tak svému zdraví a ještě si neskutečně pochutnáte. Pro inspiraci jsme si tentokrát odskočili k našim východním sousedům na Slovensko – vyzkoušejte brynzové pirohy, krémový demikát, kološvárské zelí a další poklady slovenské kuchyně. A pokud je vám bližší západní kuchyně, můžete s námi uspořádat stylový čaj o páté. Slavit budeme také MDŽ prostřednictvím receptů od významných žen české gastronomie – řeznice Zity Švihelové, odbornice na výživu Karolíny Fourové, cukrářky Šárky Divácké, členky juniorského Národního týmu kuchařů Hanky Budkové a vítězky soutěže MasterChef Česko 2021 Besky. Důležitým tématem bude také hospodárné vaření a skromné jídlo, jemuž jsme dokonce věnovali novou rubriku. Doufáme, že vás snadno přesvědčí, že skromné neznamená chudé a i s minimem prostředků se dá připravit výživné, zábavné a hlavně chuťově výborné jídlo. Věříme, že na stránkách březnového Apetitu najdete spoustu nových nápadů. Apetit, napsáno s chutí.