Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 60 min
4,6 (14x)
27. 2. 2023
Dort staročeský kuba s hříbky a švestkami
Apetit
Dort staročeský kuba s hříbky a švestkami
Apetit


Pro zkušené
> 60 min
4,6 (14x)

„Vždy hledám surovinu, z níž jsme ještě nic nepřipravovali, jako třeba houby. Kuba nasladko byla výzva, ale funguje to skvěle,“ vysvětluje vznik dortu autorka receptu, cukrářska Šárka Divácká z brněnské cukrárny Sorry – Pečeme jinak, která je vyhlášená díky svým bláznivým ale výborným dortům.


Nezhasínat obrazovku

Porce

14
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

14

Na kroupový insert

Na švestkový svár

Na švestkový tourbillon

Na sušenkovou základnu

Na sýrovou náplň

Na povidlovou vrstvu

Na pipety a dokončení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 530.79 kcal
  • Bílkoviny 9.86 g
  • Sacharidy 50.43 g
  • Tuky 30.29 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,6/5

Hodnocení receptu

4,6/5
(14 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/3

Březnový Apetit vychází už 17. 2. a přináší do našich kuchyní tolik potřebný závan jara. Pusťte si s novým Apetitem do kuchyně všechny barvy duhy, vrhněte se s námi do experimentů s vodním kefírem a dalšími fermentovanými lahůdkami nebo díky našim fazolovým receptům konečně zařaďte do jídelníčku více luštěnin. Prospějete tak svému zdraví a ještě si neskutečně pochutnáte. Pro inspiraci jsme si tentokrát odskočili k našim východním sousedům na Slovensko – vyzkoušejte brynzové pirohy, krémový demikát, kološvárské zelí a další poklady slovenské kuchyně. A pokud je vám bližší západní kuchyně, můžete s námi uspořádat stylový čaj o páté. Slavit budeme také MDŽ prostřednictvím receptů od významných žen české gastronomie – řeznice Zity Švihelové, odbornice na výživu Karolíny Fourové, cukrářky Šárky Divácké, členky juniorského Národního týmu kuchařů Hanky Budkové a vítězky soutěže MasterChef Česko 2021 Besky. Důležitým tématem bude také hospodárné vaření a skromné jídlo, jemuž jsme dokonce věnovali novou rubriku. Doufáme, že vás snadno přesvědčí, že skromné neznamená chudé a i s minimem prostředků se dá připravit výživné, zábavné a hlavně chuťově výborné jídlo. Věříme, že na stránkách březnového Apetitu najdete spoustu nových nápadů. Apetit, napsáno s chutí.