Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 60 min
3,8 (28x)
4. 5. 2022
Slavnostní dort chiffon s limetkou, zázvorem a kokosem
Apetit
Slavnostní dort chiffon s limetkou, zázvorem a kokosem
Apetit


Pro zkušené
> 60 min
3,8 (28x)

Narozeninový dort chiffon, jejž pro Apetit upekl a nazdobil Josef Maršálek, je podobně jako tkanina stejného názvu jemný, lehký a nadýchaný. Barvu dortu můžete zvolit podle květin, jaké máte na jeho dozdobení k dispozici. „Moje idea je vyběhnout na louku s herbářem, natrhat kytky a teprve pak řešit barvu,“ říká známý cukrář.


Nezhasínat obrazovku

Porce

1
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

1

Na chiffon

Na šlehanou ganache se zázvorem

Na limetový kaviár

Na ozdobení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 15540 kcal
  • Bílkoviny 194 g
  • Sacharidy 576 g
  • Tuky 1384 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Příprava slavnostního chiffonu
    Zdroj: Apetit
  2. Příprava slavnostního chiffonu
    Zdroj: Apetit
  3. Příprava slavnostního chiffonu
    Zdroj: Apetit
  4. Příprava limetového kaviáru na slavnostní chiffon
    Zdroj: Apetit
  5. Potírání slavnostního chiffonu
    Zdroj: Apetit
  6. Zdobení slavnostního chiffonu
    Zdroj: Apetit

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,8/5

Hodnocení receptu

3,8/5
(28 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2021/5

Rozkvetlé květnové číslo, které vychází už 15. 4., se nese v duchu májových lásek a oslav 17. narozenin Apetitu. Přijměte naše pozvání na slavnostní narozeninový oběd a ochutnejte naprosto dechberoucí chiffonový dort, který pro vás upekl sám Josef Maršálek. Své lásce připravte zamilované dezerty, které mohou svou sladkostí směle konkurovat polibkům pod rozkvetlou třešní, či delikátní pokrmy z bílého chřestu. Představíme vám také novou kuchařku Gordona Ramsaye či projekt Skromné jídlo první šéfredaktorky Apetitu Hanky Michopulu, jenž si klade za cíl pomoci samoživitelkám a samoživitelům, kteří jsou ve velmi nelehké situaci. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Lednové titulky Apetitu

Apetit slaví 20 let: Vyberte nejkrásnější lednovou obálku všech dob a vyhrajte

Časopis Apetit bude mít v květnu 20. narozeniny! Kulaté výročí je třeba oslavit, proto začínáme už teď. Celý rok vám budeme prostřednictvím tištěných vydání i na webu připomínat ikonické recepty, trendy a osobnosti, s nimiž jsme za 20 let spolupracovali. Navíc můžete každý měsíc hlasovat o nejkrásnější obálku za uplynulá léta. Tři hlasující, které vylosujeme, získají za odměnu kuchařku!