2022/3
2022/3
Březnový Apetit vychází už 17. 2. a přináší do našich kuchyní tolik potřebný závan jara.
Pusťte si s novým Apetitem do kuchyně všechny barvy duhy, vrhněte se s námi do experimentů s vodním kefírem a dalšími fermentovanými lahůdkami nebo díky našim fazolovým receptům konečně zařaďte do jídelníčku více luštěnin. Prospějete tak svému zdraví a ještě si neskutečně pochutnáte.
Pro inspiraci jsme si tentokrát odskočili k našim východním sousedům na Slovensko – vyzkoušejte brynzové pirohy, krémový demikát, kološvárské zelí a další poklady slovenské kuchyně. A pokud je vám bližší západní kuchyně, můžete s námi uspořádat stylový čaj o páté.
Slavit budeme také MDŽ prostřednictvím receptů od významných žen české gastronomie – řeznice Zity Švihelové, odbornice na výživu Karolíny Fourové, cukrářky Šárky Divácké, členky juniorského Národního týmu kuchařů Hanky Budkové a vítězky soutěže MasterChef Česko 2021 Besky.
Důležitým tématem bude také hospodárné vaření a skromné jídlo, jemuž jsme dokonce věnovali novou rubriku. Doufáme, že vás snadno přesvědčí, že skromné neznamená chudé a i s minimem prostředků se dá připravit výživné, zábavné a hlavně chuťově výborné jídlo. Věříme, že na stránkách březnového Apetitu najdete spoustu nových nápadů.
Apetit, napsáno s chutí.
Arroz con leche čili mléčná rýže
Crêpes Suzette
Švédský bílý glögg
Rolky z listového těsta s mletým krůtím masem
Limetovo-kokosové tartaletky
Borůvkové scones
Banánové minichlebíčky s mléčným karamelem
,Ombré‘ dort s kořením chai, kávou a čokoládou
Sendviče s vajíčkovou pomazánkou po japonsku
Grapefruitovo-klementinkový prolévaný obrácený koláč
Kuře s batáty & kadeřávkový salát s misem a granátovým jablkem
Losos s limetou, pistáciemi a zelenou zeleninou
Krájený steak na zelném salátu s mrkví a řepou
Hráškové rizoto s krabem
Salát s řepou, citrusy a kozím sýrem
Vodní kefír s citronem a zázvorem
Základní vodní kefír
Perský věnec s kokosem, mrkví a fazolemi cannellini
Omáčka (mole) s černými fazolemi
Vepřová líčka dušená s fazolemi, pastinákem a hruškami
Sekaná z černých fazolí s avokádovou pomazánkou
Ryba s fazolemi z jedné pánve
Fazole vařené ve vývaru doladěné smetanou
Hovězí krk na paprice
Hummus z červené řepy s plackami rotti
Kuřecí supreme s bramborovými noky a omáčkou allemande
Dort staročeský kuba s hříbky a švestkami
Brambory na způsob strapaček
Placičky z loupaného munga s vepřovým
Panádlová polévka
Cikánská v žemli
Fazolkový paprikáš & halušky
Brynzové pirohy
Skládané zapečené tortilly
Kuře s knedlíkovou nádivkou
Ořechovník
Kološvárské zelí
Demikát a stískance