Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 90 min
4,2 (98x)
21. 11. 2014
Císařská bábovka
Apetit
Císařská bábovka
Apetit


Velmi snadné
< 90 min
4,2 (98x)

Tato parádně vláčné bábovka je plná křupavých mandlí a oříšků. Ne nadarmo se jí říká ‚císařská‘. Pokud si myslíte, že potřebujete do své sbírky další recept na luxusní bábovku, pak tento jednohlasně doporučujeme!


Nezhasínat obrazovku
Na 1 bábovku
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 bábovku
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 6153 kcal
  • Bílkoviny 120 g
  • Sacharidy 431 g
  • Tuky 429 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2013/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(98 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Babiččina bábovka

Komentáře

Charlotte Char profile image
Charlotte Char
30.12.2019 17:55

Co je zlatý sirup?

Lucie Velek
06.01.2020 10:08

Dobrý den, zlatý sirup (golden syrup) je ingredience používaná tradičně v britské kuchyni. Jde o hustý, průhledný jantarově zbarvený sirup, vyrábí se ze světlé třinové či řepné melasy a má lehce karamelovou chuť. Částečně se dá nahradit medem nebo jiným rostlinným sirupem (prodává se např. rýžový nebo ječný), ale žádná z alternativ nemá totožné vlastnosti ani chuť, takže bychom se klonili k tomu opatřit si originál. Koupit ho pod názvem golden syrup můžete v prodejnách Marks&Spencer nebo ho lze objednat na různých e-shopech s potravinami (namátkou jsme objevili na rohlik.cz, food-market.cz, ale pokud si zadáte do vyhledávače golden syrup, určitě najdete i další obchody). Cena se pohybuje cca mezi 60–100 Kč.

Šarka Zlobilka profile image
Šarka Zlobilka
16.03.2019 20:54

Pokud snizite maslo a cukr minimalne na polovinu tak celkem ujde ale prilis nedoporucuji, chutove nic extra

Lucie Velek
18.03.2019 14:39

A zkoušela jste bábovku podle receptu, nebo jste rovnou snižovala množství másla a cukru? Obáváme se, že v druhém případě nelze zaručit, že chuť odpovídá původnímu receptu.

Petra Slabihoudkova profile image
Petra Slabihoudkova
14.07.2015 16:44

Právě zkouším, tak uvidíme, jak to dopadne. Nemám ráda rozinky, tak jsem namočila datle a místo lískových oříšků, na které jsem alergická, jsem dala vlašské :)

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2013/10

Česká klasikaBábovky113 podzimních nápadů