Tato parádně vláčné bábovka je plná křupavých mandlí a oříšků. Ne nadarmo se jí říká ‚císařská‘. Pokud si myslíte, že potřebujete do své sbírky další recept na luxusní bábovku, pak tento jednohlasně doporučujeme!
Na 1 bábovku
Suroviny
Na 1 bábovku
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na recept
- Energie 6153 kcal
- Bílkoviny 120 g
- Sacharidy 431 g
- Tuky 429 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2013/10
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,2/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2013/10
Česká klasikaBábovky113 podzimních nápadů
Komentáře
Co je zlatý sirup?
Dobrý den, zlatý sirup (golden syrup) je ingredience používaná tradičně v britské kuchyni. Jde o hustý, průhledný jantarově zbarvený sirup, vyrábí se ze světlé třinové či řepné melasy a má lehce karamelovou chuť. Částečně se dá nahradit medem nebo jiným rostlinným sirupem (prodává se např. rýžový nebo ječný), ale žádná z alternativ nemá totožné vlastnosti ani chuť, takže bychom se klonili k tomu opatřit si originál. Koupit ho pod názvem golden syrup můžete v prodejnách Marks&Spencer nebo ho lze objednat na různých e-shopech s potravinami (namátkou jsme objevili na rohlik.cz, food-market.cz, ale pokud si zadáte do vyhledávače golden syrup, určitě najdete i další obchody). Cena se pohybuje cca mezi 60–100 Kč.
Pokud snizite maslo a cukr minimalne na polovinu tak celkem ujde ale prilis nedoporucuji, chutove nic extra
A zkoušela jste bábovku podle receptu, nebo jste rovnou snižovala množství másla a cukru? Obáváme se, že v druhém případě nelze zaručit, že chuť odpovídá původnímu receptu.
Právě zkouším, tak uvidíme, jak to dopadne. Nemám ráda rozinky, tak jsem namočila datle a místo lískových oříšků, na které jsem alergická, jsem dala vlašské :)