Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
4,2 (139x)
14. 1. 2019
České buchty
Apetit
České buchty
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
4,2 (139x)

Větší klasika než kynuté buchty snad ani neexistuje: povidlové, tvarohové, makové... Už pohádkový český Honza věděl, co je dobré, když si právě pravé české buchty z kynutého těsta zabalil do ranečku!


Nezhasínat obrazovku
Pro 4 osoby
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4 osoby

Povidlová náplň

Maková náplň

Tvarohová náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1782.25 kcal
  • Bílkoviny 51.25 g
  • Sacharidy 181.75 g
  • Tuky 104 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(139 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Nejlepší kynuté buchty

Komentáře

Anna Němcová profile image
Anna Němcová
18.04.2010 09:56
Můj vůbec první pokus o "Honzovy buchty", jak jsem jim jako malá říkala. Ačkoliv jsem je ještě horké vyklopila, takže trochu "spadly", ačkoliv mi z pár přeci jen vytekla povidla, ačkoliv mi mlýnek na mák stávkoval.. jsou prostě tak chuťově skvělé, že je brzy budu péct znovu. :) Ať žije dieta!
  profile image
slečna Čokoládka
31.03.2010 10:55
Moje první buchty a nejlepší co jsem jedla. Do rána nevydržely :)
  profile image
Lenny
29.10.2008 13:20
Napsal by mi prosím někdo, jak by těsto po vyválení mělo být tlusté? Díky moc
  profile image
Hanka
21.10.2008 09:40
Tento víkend,jsem vyzkoušela vaše buchty a musím říci,že byly výborné.Moje rodinka se na ně vrhla jako by nikdy nic lepšího nejedli.Určitě je budu dělat častěji.
  profile image
Andule
21.07.2008 15:09
Moje první buchty dopadly na výbornou! Jsou fantastický...
  profile image
Ondra
13.06.2008 11:05
Dobrý den, na začátku vašeho receptu píšete -ze lžíce cukru, mouky a trochy vlažného mléka připravte kvásek. Neměly by tam být kvasnice místo té mouky? Děkuji :)
  profile image
Ondrovi
02.10.2008 20:37
Patří tam kvasnice i ta lžíce mouky. Kvasnice je třeba si přimyslet, když se dělá kvásek :-) Mouka zahušťuje kvásek, který by nezačal spávně kvastit... Poskytuje živnou půdu kvasinkám spolu s cukrem a umožňuje bublinkám se udržet.
  profile image
Kupina
06.05.2008 14:57
Tak přátelé, mohu jen potvrdit, že napoprvé to dopadlo, jako by je dělala moje babička, ani nestačily vychladnout, těsto je vláčné a nemá chybu.... K úplné dokonalosti by se je mohl naučit můj přítel :oD (tak jsou jednoduché) To by byl ráj na zemi..
  profile image
Lenka
20.12.2007 19:24
Právě jím moje první buchty a jsou faakt moooc dobre!
  profile image
Alena
05.10.2007 16:50
Je to vynikajici recept. Pouzila jsem ho i na sateckove kolace a jsou krasne krehoucke. Akorat je treba peci kolace trosku rychleji (asi o 20 stupnu teplejsi trouba) aby se nevysusily.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/10

Říjen 2005