Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 120 min
4,5 (1127x)
19. 5. 2016
Nejlepší kynuté buchty
Apetit
Nejlepší kynuté buchty
Apetit


Snadné
< 120 min
4,5 (1127x)

Naučte se pohádkové kynuté buchty! S klasickým receptem a moderním postupem zvládnou upéct Honzovy buchty i ti, kteří s pečením moučníků teprve začínají a z kynutého těsta mají trochu obavy. Není se čeho bát! S podrobným návodem zvládnete přípravu kynutého těsta i makové náplně s přehledem. A pro ty z vás, kteří makové náplni neholdují, nechybí ani tip na povidlovou a tvarohovou náplň.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Na cca 24 buchet
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na cca 24 buchet

Na těsto

Na makovou náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 874.83 kcal
  • Bílkoviny 21.42 g
  • Sacharidy 41.21 g
  • Tuky 70.71 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/1

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(1127 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Eliska Tichá profile image
Eliska Tichá
30.08.2022 13:38
Pro mě recept není jasný… není napsáno kolik soli… Co mám taky dělat s kůrou kterou chci si koupit už namletou ? Jak mám vědět z kolika citronu je? Taky není pro mě srozumitelná míra PL. Můžete mi to prosím někdo vysvětlit ? Předem dekuju
Martina Kojzarová
13.09.2022 10:17

Dobrý den, paní Tichá,
moc děkujeme připomínky. Gramáž soli jsme doplnili, stejně tak jako údaj, že citronová kůra má být najemno nastrouhaná z 1 čerstvého citronu. PL znamená polévková lžíce.

Držíme palce, ať se buchty vydaří,
redakce Apetitu

Petra Drivkova profile image
Petra Drivkova
21.01.2021 23:43

Tak ja jsem asi uplny antitalent. Testo mi zacalo kynout asi az po hodine a az kdyz jsem zvedla teplotu v troube na 50 stupnu. Jinak se s testem pracovalo hezky a i chutove je dobre,ale buchty nemam vubec nakynute. Makovou napln jsem musela pridelavat,jedna varka mi na cele mnozstvi buchet nastacila. Nejsem si taky jista tou teplotou peceni. Pekla jsem v horkovzduchu na 200 a pak ztlumila na 170. Druhou varku uz radeji 185 a ztlumila na 160 a to mi prislo lepsi. Jsem zklamana,ze mi buchty poradne nevybehly. Muze to byt instantnim drozdim? Priste zkusim dat vic... kdyby vybehly,tak budou vynikajici. Ten rum a citronova kura je uzasna kombinace.

Martina Kojzarová
22.01.2021 13:47

Dobrý den, paní Dřívková,
určitě nejste antitalent, nezoufejte! Bohužel jste asi měla smůlu na kvasnice.
Čas kynutí je pouze orientační údaj, spíše se řiďte objemem těsta. To by se během kynutí mělo zdvojnásobit. Což může trvat hodinu, ale také hodiny tři. Záleží na teplotě, při které těsto kyne. Příště bychom ale asi přece jenom vsadili na čerstvé droždí. A pozor na teplotu mléka, pokud je příliš horké, kvasinky usmrtí a je po kynutí. Musí mít takovou teplotu, abyste v něm bez problémů udržela prst. Teplotu bychom taky doporučili dodržet – pokud pečete na horkovzduch, předehřejte troubu na 180°C. Údaj 200 °C je pro klasické pečení bez horkého vzduchu. Dříve se takto teploty v receptech uváděly, nyní už uvádíme pouze jeden údaj na vrchní a spodní ohřev (pokud není uvedeno jinak) s tím, že pokud chcete péct na horkovzduch měla byste si odečíst 20°C.
I když i se sušeným by recept měl fungovat, ovšem opět je potřeba použít pouze vlažné mléko. Na 500 g mouky by mělo určitě stačit 7–8 g (podle návodu na obalu).
Množství náplně si samozřejmě upravte podle své chuti, někomu by množství stačilo, někomu zase ne :-).

Držíme palce, ať se napodruhé podaří buchty na jedničku,
redakce Apetitu

Monika Kouřilová profile image
Monika Kouřilová
15.04.2019 09:11

první moje kynutý buchty a vyměnila jsem náplň a použila pouze povidla a skvělý. Ale teda s tím pečením se mi to nezdálo. Prvně jsem šla podle návodu a po 10ti minutách jsem stáhla troubu (horkovzdušnou) na 160, ale i tak po 15ti minutách jsem přidávala ještě 10 min, protože se mi zdály buchty málo hnědé (ve srovnání tak jak je znám od babičky). Ale i tak si myslím, že to bylo málo a buchty mi pořád připadají nedopečené. Chuťově jsou výborné, ale příště budu péct na 180 celou dobu možná i déle...

Petra Adamkova profile image
Petra Adamkova
25.01.2019 16:51

Horší těsto sem ještě nikdy nedělala. Katastrofa!!!!

Martina Kojzarová
28.01.2019 09:02

Dobrý den, paní Adamkova,
moc nás mrzí, že se buchty nevyvedly. Bohužel z komentáře nedokážeme říci, v čem mohl být problém :-(. Držíme palce, ať se příští pokus povede na výbornou!

Šárka Mertová profile image
Šárka Mertová
19.05.2018 09:12

Tak akorat na dortovou formu. Davka mi vysla na 17 buchticek.

denisa jakubcikova  profile image
denisa jakubcikova
17.12.2017 16:25

Miluji tento recept.....opravdu luxusní buchty.....vždy dělám dvojitou dávku :-)))))

Dagmar Hasilová profile image
Dagmar Hasilová
13.11.2017 20:44

Super recept, dnes jsem pekla dvě várky.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/1

Leden 2007