Stejně jako k českému létu patří kynuté koláče na plech s borůvkami, k tomu polskému zase jagodzianki, kynuté těsto ve formě kapes nebo koláčů, naplněné borůvkami. Inspirovali jsme se u polského blogera Michala Korkozse, v jehož verzi jagodzianek hraje prim právě lahodná borůvková náplň.
Suroviny
Na náplň
Na drobenku
Na 1 porci
- Energie 418.44 kcal
- Bílkoviny 8.78 g
- Sacharidy 52.89 g
- Tuky 17.67 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/7
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2021/7
Červencové číslo je tu a to znamená jediné! Prázdniny, slunce, pohodu, vaření pod širým nebem na ohni i rozpáleném grilu, zavařování bohaté letní úrody, kouzlení s čerstvými bylinkami, vychutnávaní dezertů z voňavého, dokonale zralého ovoce i lenošení pod slunečníkem s osvěžujícím koktejlem ve sklence a domácí zmrzlinu na talířku. Na všechno jsme mysleli a sepsali jsme pro vás ty nejlepší recepty, díky nimž prožijete to nejlahodnější léto. K nim jsme přidali poctivou porci rad, tipů a nápadů, které z vás udělají opravdového mistra. Zbrusu nové číslo Apetitu vychází už 22. 6. Apetit, napsáno s chutí.