V Praze rostou gruzínské restaurace a bistra jak houby po dešti, gruzínská kuchyně se totiž dostává na výsluní. V duchu tohohle trendu jsme pozvali do kuchyně naší editorky Jany temperamentní paní Mančo z vinohradské Polévkárny, aby nás zasvětila do tajů výroby ikonických slaných koláčů. A vznikl z toho recept na gruzínské slané koláče – kubdari, lobiani, chačapuri. Teď si můžete slané placky vytvořit i vy, fotonávod a detailním popis vás provedou krok za krokem.
Suroviny
Na těsto
Na masovou náplň (koláč kubdar)
Na fazolovou náplň (koláč lobiani)
Na sýrovou náplň (koláč chačapuri)
Na recept
- Energie 6713 kcal
- Bílkoviny 355 g
- Sacharidy 617 g
- Tuky 348 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2020/4
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2020/4
Oslavte návrat jara s Apetitem. Dubnové číslo se speciální velikonoční přílohou je plné receptů a tipů, díky nimž si svátky vychutnáte od Zeleného čtvrtka až po pondělní velikonoční koledování. V dubnovém Apetitu najdete tradiční božíhodové menu, recept na tvarohového beránka, 2 variace na vajíčkový salát a spoustu triků, jak spotřebovat přebytky z velikonočního hodování. Nechybějí ani jarní pečínky nebo sváteční dezerty v čele s krásným dortem ve tvaru vejce. A máme pro vás i exkluzivní rozhovor s vítězkou soutěže Peče celá země doplněný jejími rodinnými recepty. Apetit, napsáno s chutí.