Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 20 min
4,5 (13x)
20. 10. 2016
Čokoládový koláč s pomeranči
Apetit
Čokoládový koláč s pomeranči
Apetit


Velmi snadné
< 20 min
4,5 (13x)

Čokoládu milujeme pro její hutnou, plnou chuť. V tomto koláči se skvěle odpíchne od svěžích pomerančů. Každé sousto se sladce rozpouští na jazyku. Neodolatelné!


Nezhasínat obrazovku
Na 8 řezů
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 8 řezů
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 4266 kcal
  • Bílkoviny 94 g
  • Sacharidy 362 g
  • Tuky 266 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2009/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,5/5

Hodnocení receptu

4,5/5
(13 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Kateřina Fialová profile image
Kateřina Fialová
19.10.2016 23:38

Dobrý den, právě jsem zkusila tento koláč. Mám však dotaz. Náplň mi v jedné třetině koláče praskla. Objevila se puklina, která se ještě v troubě vzedmula. Koláč jsem tedy po 12 min pečení vyjmula, párátkem udělala do náplně dírky a vypustil se vzduch. Puklina splaskla, ale prasklina na koláči zůstala. Nevíte kde by mohl být problém? Také se mi náplň nevešla celá na koláč. Zbyla mi téměř polovina. Mám koláčovou formu s vyjímacím dnem s výškou okraje 25 mm. Tak nevím, zda by to mohlo hrát roli. Děkuji za radu. Katka Fialová

Martina Zajícová
20.10.2016 15:23

Dobrý den, Katko,
nemyslíme, že byste někde udělala chybu nebo že by byl omyl v receptu. Spíše bychom řekli, že takto hutné čokoládové náplně budou mít tendenci praskat téměř vždy. Což jim ovšem určitě neubere na chuti :-). Možná by mohla pomoci nižší teplota v troubě a delší doba pečení (třeba cheesecakům tenhle přístup velmi svědčí). Určitě bychom před pečením propíchali korpus vidličkou, což doplníme i do textu. Formu bychom volili vyšší (zhruba 4 cm) nebo případně příště, když už máte se svou formou zkušenost, udělejte náplně polovinu. Doufáme, že jste si na koláči (i přes značně "dobrodružnou" přípravu) moc pochutnali. Mějte se krásně, Martina

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2009/12

Související články

Univerzální krém do vánočního cukroví

Dokonalý univerzální krém do vánočního cukroví: Jeden základ, čtyři chuťové obměny

Každý, kdo někdy pekl vánoční cukroví, ví, že těsto je jen půlka úspěchu. Teprve krém rozhodne, jestli půjde o kousky, nad kterými se všem budou sbíhat sliny. Čím letos cukroví naplníte si už ale lámat hlavu nemusíte – máme pro vás recept na jeden univerzální krém, který se povede vždycky. Z jednoho základu vytvoříte čtyři (a klidně i víc) chuťových variant. Čokoládový, kávový, mandlový, karamelový nebo pistáciový? Vyberte si podle nálady nebo chutí vašich blízkých.