Čokoládu milujeme pro její hutnou, plnou chuť. V tomto koláči se skvěle odpíchne od svěžích pomerančů. Každé sousto se sladce rozpouští na jazyku. Neodolatelné!
Suroviny
Na recept
- Energie 4266 kcal
- Bílkoviny 94 g
- Sacharidy 362 g
- Tuky 266 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2009/12
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Komentáře
Dobrý den, právě jsem zkusila tento koláč. Mám však dotaz. Náplň mi v jedné třetině koláče praskla. Objevila se puklina, která se ještě v troubě vzedmula. Koláč jsem tedy po 12 min pečení vyjmula, párátkem udělala do náplně dírky a vypustil se vzduch. Puklina splaskla, ale prasklina na koláči zůstala. Nevíte kde by mohl být problém? Také se mi náplň nevešla celá na koláč. Zbyla mi téměř polovina. Mám koláčovou formu s vyjímacím dnem s výškou okraje 25 mm. Tak nevím, zda by to mohlo hrát roli. Děkuji za radu. Katka Fialová
Dobrý den, Katko,
nemyslíme, že byste někde udělala chybu nebo že by byl omyl v receptu. Spíše bychom řekli, že takto hutné čokoládové náplně budou mít tendenci praskat téměř vždy. Což jim ovšem určitě neubere na chuti :-). Možná by mohla pomoci nižší teplota v troubě a delší doba pečení (třeba cheesecakům tenhle přístup velmi svědčí). Určitě bychom před pečením propíchali korpus vidličkou, což doplníme i do textu. Formu bychom volili vyšší (zhruba 4 cm) nebo případně příště, když už máte se svou formou zkušenost, udělejte náplně polovinu. Doufáme, že jste si na koláči (i přes značně "dobrodružnou" přípravu) moc pochutnali. Mějte se krásně, Martina