2022/10
2022/10
Říjnové číslo Apetitu se už tradičně zaměřuje na českou kuchyni. České číslo jsme se rozhodli tentokrát pojmout trochu jinak a zaměřili jsme se především na recepty z lokálních surovin. V říjnovém Apetitu najdete recepty nejen na tradiční česká jídla, ale i na ta moderní ze surovin, které tvoří základ našich domácích zásob. Těšit se tedy můžete na klasické i originální recepty z hub či brambor, jídla z poslední domácí sklizně cukety, lilku či rajčat a dezerty plné ořechů.
Marek Raditsch vás ve škole vaření naučí dokonalý steak s topinambury a my vás pro změnu provedeme přípravou poctivých knedlíků. Připravili jsme i pět variací na téma pečené kuře – oblíbený nedělní oběd je zahalený do bylinkového, kořeněného či citrusového kabátku. Sepsali jsme pro vás také praktický jídelníček na celý týden a přidali ještě ochutnávku zbrusu nové Kuchařky pro začátečníky.
Říjnové číslo Apetitu je v prodeji od 15. 9. 2022.
Apetit, napsáno s chutí.
Steak ze svíčkové s pečenými topinambury a pepřovou omáčkou
Arašídovo-karamelový cheesecake
Věnec s ořechovo-čokoládovou náplní
Pusinky se slaným karamelem
Šneky s pekanovými ořechy, čokoládou a karamelem
Karamelovo-ořechový koláč
Plněné placky
Bramborové kari
Brambory Anna
Kari z nezralých rajčat
Cuketový koláč s černými olivami
Kuře s podzimním ovocem a ořechovou nádivkou
Indické kuře na rajčatech
Kubánské kuře
Cuketové koule s fetou v rajské omáčce
Rajská omáčka
Koprová omáčka
Svíčková omáčka
Šípková omáčka
Vídeňské knedlíky
Bramborové knedlíky
Kynuté houskové knedlíky
Špagety se sardinkami, hráškem a strouhankou
Pečená brokolice s halibutem
Matyášci
Blesková špenátová „pizza“
Smetanové noky s klobáskou
Krémová česnečka s krutony
Kefírová buchta s kakaem
Pečený bůček s medem a hrubozrnnou hořčicí
Lilek s terijaki omáčkou a rýží
Bramboráky
Kuře na placato marinované v podmáslí
Domácí široké nudle s hříbky a dýní
Dušené hovězí plátky s houbami na víně
Bramborové knedlíky plněné masem sypané liškami
Lišky nakyselo s bramborou ve slupce
Jablečný koláč z listového těsta
Kuře na másle a bylinkách