Plody některých odrůd rajčat jsou v době zralosti zelené (a měkké). My jsme se rozhodli vařit z těch nezralých, nuceně sklizených. Jsou i tak pochoutkou a přitom se vyhnete ztrátám, k nimž dochází, když je necháváte dojít do barvy, často totiž místo toho podlehnou zkáze.
Porce
Suroviny
Porce
K podávání
Na 1 porci
- Energie 158.25 kcal
- Bílkoviny 1.75 g
- Sacharidy 12.25 g
- Tuky 10.25 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/10

Recept je z vydání:
Apetit 2022/10
Říjnové číslo Apetitu se už tradičně zaměřuje na českou kuchyni. České číslo jsme se rozhodli tentokrát pojmout trochu jinak a zaměřili jsme se především na recepty z lokálních surovin. V říjnovém Apetitu najdete recepty nejen na tradiční česká jídla, ale i na ta moderní ze surovin, které tvoří základ našich domácích zásob. Těšit se tedy můžete na klasické i originální recepty z hub či brambor, jídla z poslední domácí sklizně cukety, lilku či rajčat a dezerty plné ořechů. Marek Raditsch vás ve škole vaření naučí dokonalý steak s topinambury a my vás pro změnu provedeme přípravou poctivých knedlíků. Připravili jsme i pět variací na téma pečené kuře – oblíbený nedělní oběd je zahalený do bylinkového, kořeněného či citrusového kabátku. Sepsali jsme pro vás také praktický jídelníček na celý týden a přidali ještě ochutnávku zbrusu nové Kuchařky pro začátečníky. Říjnové číslo Apetitu je v prodeji od 15. 9. 2022. Apetit, napsáno s chutí.