Vzpomínáte na koprovou omáčku od babičky? Přesně takovou jsme se pokusili uvařit i my a na vás je posoudit, jak moc jsme se této tradiční omáčce přiblížili. Koprovku jezte s vařeným hovězím (popřípadě k bifteku), anebo bez masa, s vejcem na tvrdo. Jako přílohu doporučujeme vařené brambory či houskové knedlíky. Zdobte koprem.
Porce
Suroviny
Porce
Na 1 porci
- Energie 330.5 kcal
- Bílkoviny 7.25 g
- Sacharidy 23 g
- Tuky 22.25 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/10
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2022/10
Říjnové číslo Apetitu se už tradičně zaměřuje na českou kuchyni. České číslo jsme se rozhodli tentokrát pojmout trochu jinak a zaměřili jsme se především na recepty z lokálních surovin. V říjnovém Apetitu najdete recepty nejen na tradiční česká jídla, ale i na ta moderní ze surovin, které tvoří základ našich domácích zásob. Těšit se tedy můžete na klasické i originální recepty z hub či brambor, jídla z poslední domácí sklizně cukety, lilku či rajčat a dezerty plné ořechů. Marek Raditsch vás ve škole vaření naučí dokonalý steak s topinambury a my vás pro změnu provedeme přípravou poctivých knedlíků. Připravili jsme i pět variací na téma pečené kuře – oblíbený nedělní oběd je zahalený do bylinkového, kořeněného či citrusového kabátku. Sepsali jsme pro vás také praktický jídelníček na celý týden a přidali ještě ochutnávku zbrusu nové Kuchařky pro začátečníky. Říjnové číslo Apetitu je v prodeji od 15. 9. 2022. Apetit, napsáno s chutí.