Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
3,3 (21x)
24. 10. 2023
Bramborové kari
Apetit
Bramborové kari
Apetit


Velmi snadné
< 30 min
3,3 (21x)

Bramborové kari je variací na známý indický recept aloo gobi, ve kterém brambory doplňuje další zelenina, cizrna a hlavně spousta voňavého koření. Hřejivé a syté vegetariánské jídlo, které si můžete připravit i na druhý den do práce.


Nezhasínat obrazovku
Pro 4–6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 1947 kcal
  • Bílkoviny 59 g
  • Sacharidy 301 g
  • Tuky 43 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,3/5

Hodnocení receptu

3,3/5
(21 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/10

Říjnové číslo Apetitu se už tradičně zaměřuje na českou kuchyni. České číslo jsme se rozhodli tentokrát pojmout trochu jinak a zaměřili jsme se především na recepty z lokálních surovin. V říjnovém Apetitu najdete recepty nejen na tradiční česká jídla, ale i na ta moderní ze surovin, které tvoří základ našich domácích zásob. Těšit se tedy můžete na klasické i originální recepty z hub či brambor, jídla z poslední domácí sklizně cukety, lilku či rajčat a dezerty plné ořechů. Marek Raditsch vás ve škole vaření naučí dokonalý steak s topinambury a my vás pro změnu provedeme přípravou poctivých knedlíků. Připravili jsme i pět variací na téma pečené kuře – oblíbený nedělní oběd je zahalený do bylinkového, kořeněného či citrusového kabátku. Sepsali jsme pro vás také praktický jídelníček na celý týden a přidali ještě ochutnávku zbrusu nové Kuchařky pro začátečníky. Říjnové číslo Apetitu je v prodeji od 15. 9. 2022. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Rýže s římským kmínem

Čím se liší římský kmín od českého? Objevte orientální koření, které uleví bolavému žaludku

Římský kmín má s tím naším českým podobné označení, jejich chuť je značně odlišná.  I jejich využití v kuchyni se značně liší. Římský kmín neboli cumin se nejčastěji používá při přípravě orientálních jídel – v indické či arabské kuchyni. Dodává charakteristickou chuť zelninovým, luštěninovým ai masitým pokrmům. Český kmín se uplatňuje v kuchyni středoevropské. Jaký jsou mezi nimi další rozdíly?