Jste-li hodně vytížení a nemáte-li na vaření příliš mnoho času, jsou pro vás jídla z jednoho hrnce výborným řešením. V případě matyášků stačí kuře a brambory naskládat do zapékací mísy, zasypat sýrem a zalít smetanou a upéct. Geniálně jednoduché! K tomuto receptu se budete rádi a často vracet.
Porce
Suroviny
Porce
Na 1 porci
- Energie 744 kcal
- Bílkoviny 50 g
- Sacharidy 31 g
- Tuky 46.5 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/10

Recept je z vydání:
Apetit 2022/10
Říjnové číslo Apetitu se už tradičně zaměřuje na českou kuchyni. České číslo jsme se rozhodli tentokrát pojmout trochu jinak a zaměřili jsme se především na recepty z lokálních surovin. V říjnovém Apetitu najdete recepty nejen na tradiční česká jídla, ale i na ta moderní ze surovin, které tvoří základ našich domácích zásob. Těšit se tedy můžete na klasické i originální recepty z hub či brambor, jídla z poslední domácí sklizně cukety, lilku či rajčat a dezerty plné ořechů. Marek Raditsch vás ve škole vaření naučí dokonalý steak s topinambury a my vás pro změnu provedeme přípravou poctivých knedlíků. Připravili jsme i pět variací na téma pečené kuře – oblíbený nedělní oběd je zahalený do bylinkového, kořeněného či citrusového kabátku. Sepsali jsme pro vás také praktický jídelníček na celý týden a přidali ještě ochutnávku zbrusu nové Kuchařky pro začátečníky. Říjnové číslo Apetitu je v prodeji od 15. 9. 2022. Apetit, napsáno s chutí.