Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
5,0 (5x)
27. 10. 2023
Steak ze svíčkové s pečenými topinambury a pepřovou omáčkou
Apetit
Steak ze svíčkové s pečenými topinambury a pepřovou omáčkou
Apetit


Snadné
< 60 min
5,0 (5x)

„Topinambury jsou skvělá zelenina, zvláště když je upečete. Krásně v troubě zkaramelizuje. Spolu s dokonale připraveným steakem a chuťově vyladěnou pepřovou omáčkou tvoří fantastické jídlo,“ říká šéfkuchař Marek Raditsch.


Nezhasínat obrazovku

Porce

2
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

2

Na topinambury

Na steak

Na omáčku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1466.5 kcal
  • Bílkoviny 53.5 g
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 102.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Pečené topinambury
    Zdroj: Apetit
  2. Steak
    Zdroj: Apetit
  3. Pepřová omáčka
    Zdroj: Apetit
  4. Dokončení steaků
    Zdroj: Apetit
  5. Podávání steaku ze svíčkové s pečenými topinambury a pepřovou omáčkou
    Zdroj: Apetit

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(5 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/10

Říjnové číslo Apetitu se už tradičně zaměřuje na českou kuchyni. České číslo jsme se rozhodli tentokrát pojmout trochu jinak a zaměřili jsme se především na recepty z lokálních surovin. V říjnovém Apetitu najdete recepty nejen na tradiční česká jídla, ale i na ta moderní ze surovin, které tvoří základ našich domácích zásob. Těšit se tedy můžete na klasické i originální recepty z hub či brambor, jídla z poslední domácí sklizně cukety, lilku či rajčat a dezerty plné ořechů. Marek Raditsch vás ve škole vaření naučí dokonalý steak s topinambury a my vás pro změnu provedeme přípravou poctivých knedlíků. Připravili jsme i pět variací na téma pečené kuře – oblíbený nedělní oběd je zahalený do bylinkového, kořeněného či citrusového kabátku. Sepsali jsme pro vás také praktický jídelníček na celý týden a přidali ještě ochutnávku zbrusu nové Kuchařky pro začátečníky. Říjnové číslo Apetitu je v prodeji od 15. 9. 2022. Apetit, napsáno s chutí.